Cover_mary-jean_Tundra.png

Et kreativt samarbejde: MARY JEAN + Tundra + Visuel HF

Tekst: Julie Reggelsen / Foto: Dukkefar & RoerAskholm

Offentliggjort 15.10.2019

 

Når MARY JEAN & Tundra giver koncert på Radar torsdag 7. november er det kulminationen på et kreativt samarbejde med Visuel HF - The Animation Workshop i Viborg. 

Tribal pop fusioneret med æterisk synth, afrikanske rytmer og naturinspireret lyrik. Højtråbende, melodisk og følelsesladet indie-pop-rock. Aarhusianske MARY JEAN  og nordjyske Tundra danner ud fra deres genrebeskrivelser ramme for deres egne unikke musikalske universer. Beskrivelserne er ikke bare genredefinerende, men samtidig meget billedskabende.

Radar har løbende et samarbejde med Visuel HF, hvor en eller flere artister fra Radars koncertprogram indgår som en case i elevernes undervisning. Eleverne udvikler grafisk materiale og animationer under ledelse af artister og undervisere, der indgår i den endelige koncert.

Projektet omkring MARY JEAN + Tundra er formet således, at Visuel HF to uger op til koncerten på fuld tid arbejder sammen med VJ Mads Buus. Foruden elevernes introduktion til arbejdsmetoder, konkrete værktøjer og teknikker, eksperimenteres og tilpasses de visuelle elementer til musikken og koncerten på Radar. Under forløbet er eleverne i kontakt og kunstnerisk sparring med artisterne. 

Mads Buus har siden 2011 arbejdet med lys og rum som medie og som VJ bedre kendt under navnet ”mad es”. Gennem motion design, grafisk design og 3D design udvikler han materiale tilpasset til den enkelte kunstner, det enkelte event eller rum og har været fast VJ for blandt andre ELOQ, Simon Littauer, Mendoza og Phlake.

 

”For Visuel HF er samarbejdet en fantastisk mulighed for eleverne, for at afprøve deres særlige visuelle kompetencer i et professionelt miljø på et spillested, der interesserer sig for krydsfelterne mellem musik og andre kunstarter og som eksperimenterer med koncert- og præsentationsformater.” - Jan Ulrik Saksø Chrintz Juhl. Studiekoordinator, Visuel HF

 

Projektet mellem Visuel HF og Radar har derfor fællesskab omkring skabelsen af live visuals på tværs af kunstarter og faglige kompetencer, der giver eleverne mulighed for at prøve kræfter det “virkelige” liv som professionelt udøvende.

Som koncertgænger er det med projektet derfor forventeligt, at du aktiverer flere sanser og dermed en audiovisuel oplevelse når tribal pop og drømmende indie rammer Radar 7. november.

I videoen her kan du se resultatet af et tidligere samarbejde mellem Hess Is More med visuals af Adrian Dexter.

Back