FB_Cover.png

Oktobers koncertkalender på Radar

Tekst: Julie Reggelsen

Offentliggjort 01.10.2019

Efteråret har ramt os – og på Radar kan du i oktober måned få varmen til en række koncerter, som bevæger sig fra folk-tronica over synth-pop og hip-hop samt mørk rock og punk. Så der er lidt for enhver smag.

Vi startet måneden ud med punket rock’n’roll når Rebecca Lou gæster Radar torsdagen 3. oktober. Det er uslebne rockhits leveret af en stolt skrålhals af trioens frontkvinde Rebecca Lou Armstrong. Debutalbummet ’Bleed’ blev udgivet 30. august og fik 5 stjerner af GAFFA med ordene ”Armstrongs vokal er kraftfuld, men nuanceret, og bandet spiller på en måde, der føles vidunderlig frigjort fra diverse genrekonventioners hæmmende rammer. Hitsinglen ’I Wanna Be Your Everything’ har været på heftig rotation på P6 Beat og har banet vejen for bandet både i Danmark og Tyskland.

Weekenden 4.-5. oktober vender Lyd+Litteratur Festival tilbage på Radar. Her er der fokus på det grænsesøgende og eksperimenterende inden for den danske lyd- og litteraturscene. Traditionen tro har festivalen iværksat nye samarbejder mellem kunstarterne, der i år byder på hele tre verdenspremierer fra henholdsvis William Kudahl, Silja Henderson & Excelsior og Peter-Clement Woetmann & Jaleh Negari. Læs mere om festivalen og se programmet HER.

William Kudahl vender tilbage til Radar igen torsdag 10. oktober, når vi slår vi dørene op til anden udgave af Ocean of Sound. I en koncertrække arrangeret af Radar og koncertforeningen Aarhus Unge Tonekunstnere – AUT, præsenteres musik man kan svømme i, flyde ovenpå og dykke ned i. Til denne koncert kan du opleve Ay iia, der er konstellationen af Kristin Wichstrøm, Asger Kudahl og William Kudahl, der arbejder i et fluktuerende, scenekunstnerisk sammenspil mellem lyd og lys. Læs mere om koncerten HER.

Ikke bare én, men to aftener kommer til at stå i folk-tronica tegnet når Sorten Muld spiller to udsolgte koncerter fredag 11. og søndag 13. oktober. Lørdagen imellem er det hip-hop genren der er i centrum. FRAADS er duoen bestående af Papa Erotic og David Engelbrecht, der tør lege med tematikker som kærlighed, selvynk og sandhed i deres tekstuniverset. Lyden er kontrastfuld, svagelig og stærk, elektronisk og akustisk.

Uffe Lorenzen gæster torsdag 17. oktober Radar med nyt solomateriale. GAFFA kalder albummet ”Tripapport” for: ”… Et album, der strækker sig over generationer af syrerock med tråde til den psykedeliske folkemusik og den danske spillemandskulturarv.” Uffe Lorentzen er kendt som den karismatiske forsanger og frontfigur i Spids Nøgenhat og Baby Woodrose og har huseret den danske rockscene siden slutningen af 80’erne.

Fredag 18. oktober kan du opleve lydkunst blandet med pop og fri improvisation fra ’Årets Musiker’ til Steppeulven 2019: Anja Jacobsen. Under kunstnernavnet Frk. Jacobsen tager sangerinden, komponisten, trommeslageren og perkussionisten inspiration til sine kompositioner fra popmusik verden over og parrer det med det abstrakte. Det kan eksempelvis høres på sangen ”Stormen” fra hendes andet album ”Thin Dry Sticks”, hvor pop-producerede vokaler svæver over et brusende hav af fri impro og noise.

Lørdag 19. oktober kan man opleve to af Danmarks mest interessante popnavne, når Penny Police og GRETA gæster Radar. Med en minimalistisk sound og fortryllende vokal har Penny Police et alternativt greb på popgenren der er særligt nærværende. Hun har netop udgivet andet album ”Be Lucky” til 5 stjerner og en overskrift der lyder ”Ambient sindsro for feinschmeckere” af GAFFA.

GRETA drager dig ind i et drømmende univers af synthpop med en sans for 80’erne, men med blikket rettet mod fremtiden. Debutalbummet udkommer ugen før koncerten på Radar og dermed kan man forvente flere nye popmelodier præsenteres af begge artister.

Torsdag 24. oktober kan du deltage i verdenspremieren på det kommende album ”Floating Through the Universe” fra den danske power-ensemble Abekejser. Kendt fra kombinationen af elektronik, hiphop og fusionsjazz præsenteres et nyt musikalsk udtryk med festlige vibes og jordskælvende grooves.

Zaar er soloprojektet af loopartisten Sara Flindt, der sammen med Bjarke Amdrup (Kr4n) og Jonathan Ludvigsen (Athletic Progression) skaber en majestætisk og eksperimentende lyd. Der er både aggressive beats og synthflader, men også skrøbelige, intense øjeblikke der kan opleves fredag 25. oktober.

Fra USA gæster Daughters Radar lørdag d. 26. oktober. Med comeback-albummet ”You Won’t Get What You Want” fra 2018 bragede de døren direkte ind til de hårde rockpublikums mørke hjerter. Bandet har opbygget et must-see rygte med deres maniske optræden og har med deres musik udvisket rockens undergenrer.

Måneden afsluttes med Carbaresque – The Halloween Show, to aftener i uhyggens tegn tirsdag 29. oktober og onsdag 30. oktober.

Du kan smuglytte på månedens koncerter på vores Spotify-playliste!

Håber vi ses!

Back