Ida-Wenøe-press-photo-by-Zarko-Ivetic.jpg

September måned på Radar

Af: Julie Reggelsen / Foto: Zarko Ivetic

Offentliggjort 10.09.2019


Sommeren er nu officielt slut og en ny sæson står for døren. Efteråret byder sjældent på det gode vejr, men så kan vi lune os med et stærkt og tætpakket koncertprogram for september på Radar. Her kan du opleve alt fra dansk folk noir til djævlsk samba og indie rock.

Vi starter torsdag 12. september med Ida Wenøe, en moderne troubadour der giver sjælen et frit talerum. På det seneste soloalbum, ”The Things We Don’t Know Yet”, er den lyriske inspiration at finde hos Leonard Cohen, Joni Mitchell og Nick Cave. I kombinationen af enkle, men stærke melodier og stemmens indre troværdighed, skabes musik man rammes af med det samme.

Dagen efter, fredag den 13, slår vi dørene op til den hardcore-punk trio Halshug, der er klar med et nyt album. Med deres tredje album ”Drøm” er tempoet og intensiteten stadig høj som på de forrige albums og genren kan bedst beskrives som hård og dyster hardcore-punk.

Lørdag 14. september fejrer Oppenheimer Festival 20-års jubilæum hos Radar. Endagsfestivalen byder på det bedste up-coming danskproduceret musik, udvalgt af musikbranchens bedste folk. Blandt hundredvis af ansøgere vælges 5 navne der i år består af: Niklas Runge, Reliks, Zar Paulo, Cornell X Cornell og doula.

Djævelske brasilianske rytmer præsentes fredag 20. september, når Satanique Samba Trio gæster Radar. Trods navnet har den brasilianske kvartet et simplet og æstetisk musikalt formål: En dekonstruktion af de mest almindelige klichéer indenfor brasiliansk folkemusik. Dermed kan du opleve alt fra samba til forró, over bossa nova og lambada der har fået kastet en forbandelse over sig. Og hvis ikke det var nok, så kan man samme aften opleve lokale eksperimentalrock-gruppe Ærkenbrand.

Vikingerne indtager Radar lørdag 21. september med fest, fællessang og kædedans. Vikings on Tour består af tre orkestrere, Krauka, Asynje og Virelai, der med deres ægte krælighed til den nordiske musikkultur spiller op med blandt andet lyrer, drejelire, skalmejer, trommer og moderne elektroniske instrumenter.

Torsdag 26. september præsenterer FUCK YOU FIGTH ME den hårdtslående punk og hardcore Weekend Warriors Tour. Smertegrænsens Toldere, Extended Suicide og Nyt Liv opsummerer nerve, integritet og fandenivoldskhed fra undergrunden.

Er du mere til energisk indie rock finder du fredag 27. september tyske Leoniden på vores scene. Deres vilde blanding af indie-rock-dance-funk brister mellem flere musikalske grænser, der resulterer i catchy pop sange som singlen ”Kids” fra albummet ”Again” fra 2018. Der er garanteret massere energi og nærvær når Leoniden gæster Radar.

Sidste koncert i september byder på en af de stærkeste vokaler på den danske musikscene. Lord Siva har toppet den danske radiohitliste med singlen ”Paris”, der også resulterede i hans første #1 på den danske Spotify Top-50-liste. Der kan her forventes smagsprøver af helt nyt materiale der udsendes senere i 2019.

Vores månedlige Spotify-playliste er nu opdateret, så du nemt kan udforske septembers artister!

Vi ses på Radar!

Back
Fotograf: Zarko Ivetic