lubomyr-melnyk

Lubomyr Melnyk (UA)

Lubomyr Melnyk er en sand innovator der udforsker nye retninger for nutidig musik. Som klassisk uddannet og stærkt inspireret af den minimalistiske bevægelse i begyndelsen af 1970'erne, har den ukrainske pianist udviklet sin egen unikke version af klaverspil, opkaldt efter princippet om vedholde en kontinuerlig, ubrudt strøm af lyd.

Melnyk udviser en bemærkelsesværdig tilgang til klaveret og stræber altid efter at opdage nye måder at komponere musik i kontinuerlig tilstand. Hans fokus er på selve lyden af klaveret, såvel som harmonier og melodier i musikken. Hans hurtige og komplekse melodiske mønstre gør tilmed Lubomyr Melnyk til en af verdens hurtigste koncertpianister.

Hans virtuose klaverteknik former klangflader som konstant kolliderer og i sjældne øjeblikke skaber nye melodier og transformerer melodien ud over sin oprindelige form. For at opnå dette kræves en speciel teknik der har taget Lubomyr mange år at udvikle og mestre. At overvære en af hans sjældne live-optrædener er efter sigende intet mindre end en åbenbaring og helbredelse af sindet.

Back