molly-thorbjoern-kragh-skal-krediteres

Molly + The Love Coffin + Fright Eye

Molly

Københavnske Molly spiller upoleret rockmusik med referencer til bands som Dinosaur Jr. og Hüsker Dü. Debutalbummet med den fantastiske titel Peach Melba landede dem i sommers et job på Roskilde, og her i foråret er de både blevet udtaget til Vegas Udvalgte og Spot Festival.

I Soundvenues 5-stjernede anmeldelse stod der blandt andet:

"Som en forfriskende modreaktion til de toneangivende røster på den ellers så succesrige københavnske punkbølge, med især bands som Iceage og Lower som klasseeksempler, bærer Molly deres kærlighed til den gode melodi åbenlyst på ærmerne som moderkærligt udklippede, hjerteformede lapper i bredriflet, rødt fløjl til at dække hullerne ved albuerne i denimjakken. (...) Men for helvede, hvor kan de her tre knægte skrue sange sammen. ‘Peach Melba’ udfolder sig, uden at overdrive, som et af de stærkeste straight up rockende album fra et ungt dansk band, jeg har plaget mine ører med i mange år." (link)

The Love Coffin

Ligeledes københavnske The Love Coffin spiller noiserock med både psych'ede og aggressivt punkede elementer. Vokalen skifter fra det inderlige til det næsten growlende - en fantastisk spændvidde der også afspejler sig i musikken. Da The Love Coffin spillede til Aarhus Psych Fest i efteråret skrev GAFFA efterfølgende:

"Til venstre på scenen står bandets altmuligmand, der skifter mellem percussion, violin, synth og guitar, og når han ikke gemmer ansigtet bag sit lange pandehår, står han i kamp med sin forstærker for at tvinge så meget ødelagt lyd ud af instrumentet som muligt. The Love Coffin blander nogle ret kontrastfyldte elementer, og vokalens brede spektrum giver minder om Samuel T. Herring fra Future Islands, der også svinger mellem rolig fløjlsblødhed og dyb growl direkte fra struben. Det overordnede udtryk er ret unikt, og referencen til Neil Young med tekstbidden "It's better to burn out than it is to stay" efterlader et positivt indtryk af bandet hos mig." (link)

Fright Eye

Lokale Fright Eye fuldender aftenen med tung og hurtig garagepunk. Bandets første fuldlængde udkom sidste år.

Back