kevinmorby_singingsaw_albumart

Kevin Morby (US)

Den vandrende fortæller KEVIN MORBY kommer tilbage til Danmark efter en propfyldt koncert på Huset-KBH i september. Efter udgivelsen af den seneste album, Singing Saw, får Jazzhouse og Radar fornøjelsen af Morbys eksistentielle reflektioner i maj måned.

Kevin Morbys musikalske karriere tog sin begyndelse i Brooklyn med en bassist og -guitartjans hos vennerne i Woods og The Babies. Men det er på egne ben, Morby for alvor er trådt ind på den internationale indiescene. Her har Morby rykket sig fra den muntre indierock hen mod en mere introvert eksekvering, der både er ærlig og forbeholden på samme tid. Også geografisk gjorde han et ryk: Det resulterede i 2013s Harlem River, en afskedens hyldest og kærlighedserklæring til New York, som blev skiftet ud med LA. Harlem River blev en succes hos anmelderne, der drog paralleller til andre vandrende folk- og rockfortællere som Kurt Vile og idolet Bob Dylan

Og det er i opbruddet og midlertidigheden, at man finder nerven i Kevin Morbys sangsskrivning. Ikke kun, når Morby går videre på sin vej, men også når han behandler spørgsmål om liv og død i almindelighed. Hans lyriske rygsæk bugner af øjebliksbilleder af forgængeligheden: at vi mister undervejs og at vi mister det hele til sidst. Det bliver aldrig storladent eller sørgeligt, for spilleglæden gennemstrømmer både Harlem River og Still Life i små glimt af orgel og klaver, med Morbys varme vokal som centerstykke og en enkel, men ingenlunde asketisk eksekver

Live har Kevin Morby begejstret publikum lige fra sidste års Primavera Festival til et fuldstændigt tætpakket Huset-KBH sidste år. Med de to singler “Moonshiner” og “Bridge To Gaia” annoncerede han et planlagt album via Dead Oceans senere i år, hvorfor det ingen overraskelse er, at spilleglade Morby giver koncerter i bade København og Århus.

Health&Beauty

Brian J. Sulpizio har udgivet musik under navnet Health&Beauty siden 2003. Det nuværende line-up har spillet sammen siden 2012, og tæller Ben Boye på keys og Frank Rosaly på trommer. De udgiver inden længe den 6. fuldlængde, NO SCARE, der beskrives således:

"the most euphoric listening experience presented yet in Health&Beauty’s catalog, where darkness and light can’t help but complement each other in the short comedy of the human experience."

Back