fb-event-kls2

Kirkegaard / Lundehave / Skjødt

Inspireret af den lettiske SKAŅU MEŽS FESTIVAL, som Radar har fornøjelsen af at samarbejde med omkring Aarhus X Riga, præsenteres to dage i oktober dedikeret til lydkunst, torsdag 20. + lørdag 22. oktober.

Denne aften kan du opleve tre af de mest toneangivende lydkunstnere i Danmark. Kunstnerne opfører multikanalsværker, hvor du som publikum er placeret i midten af scenerummet, og er omgivet af højttalere.

Jacob Kirkegaard mestrer lydens kunst, og har siden udgivelsen af et af sine hovedværker "4 Rooms" udgivet på 20 års dagen for atomulykken i Tjernobyl, udgivet plader på Touch og Important Records, udstillet på gallerier og museer verden over, hvor hans værker indgår i Louisiana Museum of Modern Art' permanente udstilling.

Ifølge Jacob Kirkegaard vil han denne aften arbejde ud fra en anden kunstnerisk fremgangsmåde end han har for vane; "Faktisk er denne koncert lidt ejendommelig at beskrive, for jeg har - usædvanligt for mig selv - valgt at skabe et værk som er frigjort fra koncepter. Normalt er mine værker som bekendt baseret på optagelser fra det ene eller andet sted, såsom smeltende is i Grønland, men denne gang har jeg valgt at dykke frit ned i mit lydarkiv og udvælge og sammensmelte mine lyde, bevidst uden at overveje om de konceptuelt passer sammen."

Lars Lundehave Hansen har gennem mange år markeret sig som en af Danmarks visionære lydkunstnere. Ikke mindst har han været et centralt navn på den danske scene for noise og drone som del af Noisejihad og som del af duoen Wäldchengarten. Han har desuden markeret sig gennem en række soloudgivelser og installationer, både i Danmark og internationalt. Det musikalske virke har været fokuseret på klangligt udfordrende kompositioner og en udforskning af mellemrummene mellem tone og støj på langs af musik i gængs forstand. Han udgav i maj det anmelderroste soloværk "Terminal Velocity", der atter demonstrerede hans fremragende sans for at opbygge lydlige rum med en på én gang drømmende og fysisk kvalitet.

Christian Skjødt opfører værket “Dissolution & Suspension” som er en nyfortolkning af Carl Nielsens strygekvartet i F-mol (opus 5) fra 1892. Værket bryder med opfattelsen om strygekvartet som én enhed, ved at adskille og udforske de rummelige omstændigheder, oversat til en 4-kanals højttaler setup, så publikum befinder sig midt i kvartetten. Avancerede audio analyser af optagelser af den oprindelige strygekvartet ligger til grund for skabelsen af ​værket, hvor Nielsens melodiske folk-like toner omdannes til tætte (dis)harmonier og næsten frosne processer og udvikling.

Udover at være grundlægger og kurator for pladeselskabet Tonometer Label, arbejder Christian Skjødt med lydinstallationer og elektroakustiske kompositioner, der ofte tager udgangspunkt i hjemmebyggede instrumenter og udforskningen af et skjult sonisk potentiale i forskellige objekter. Han arbejder ofte med stedsspecifikke installationer, eksempelvis da han i 2014 overtog Riga’s Botaniske Have med værket “ILLUMINATION” under den lettiske lydkunstfestival Skanu Mesz i forbindelse med Riga’s år som Europæisk Kulturhovedstad. 2016 har været et travlt år med værker i Indien og Spanien, og for nyligt har Skjødt udviklet multikanalsværker til Aalborg Tårnet og Aalborg Kloster under Open Days Festival.

Inspireret af den lettiske SKAŅU MEŽS FESTIVAL, som vi har fornøjelsen af at samarbejde med omkring Aarhus X Riga, præsenteres disse to dage i oktober dedikeret til lydkunst.
----
Pris: 70 / 100 Dkr (Kombibillet giver adgang til både 20. og 22. oktober)

Back