tau_official_press_shot_-2-_-_credit_nico_neefs

Aarhus Psych Fest 2016

Lørdag d. 1/10

19.30 - Lasse Krogh Andersen (DK)

20.30 - Mythic Sun Ship (DK)

21.30 - TAU (DE/VE)

22.30 - Helena Rebensdorff (DK)

23.20 - Moon Mountain (DK)

00.30 - Causa Sui (DK)

TAU (DE/VE)
Berlin-baserede TAU er resultatet af et flydende og dynamisk samarbejde mellem Shaun Nunutzi (Dead Skeletons) og venuezuelanske Gerald Pasqualin. TAU's musik udforsker det primale i mennesket, samt ur-tidens og nutidens stammekultur som bringes ind i deres performances gennem mystiske percussive elementer, chanting og temaer, der trækker modernatur ind i koncertrummet som et auditivt og metafysisk univers vi alle er indbyggere i.

Festivalen har som altid hovedscene på Radar, men som noget nyt inddrages der også udendørsarealer på Godsbanen, hvor der vil være livemusik, kunst og masser af den fantastiske stemning som niche-festivalen netop er kendt for.

CAUSA SUI (DK)
Causa Sui’s lyd er blevet beskrevet som en altomsluttende bølge, der vælter ind over de sidste fire årtiers rockmusik. Det er på samme tid tungt og svævende, og fremmaner abstrakte ånder af Can, Miles Davis og High On Fire. Bandet er aktuelle med LP'en "Return to Sky" som blev udgivet i marts 2016.

Mythic Sunship (DK)
Udsprunget af den københavnske undergrundsscene spiller kvartetten Mythic Sunship  medrivende,
lange og tunge instrumentalnumre, der er inspireret af både kosmisk jazz og  klassiske, hårdslående rockriffs. Sammenblandingen udmunder i en særdeles psykedelisk og hæsblæsende oplevelse, der for alvor sætter nakkebevægelserne i gang blandt publikum.

Moon Mountain (DK)
I 2014 gæstede det eksperimenterende og minimalistiske Moon Mountain Aarhus Psych Fest og gav en forrygende og ikke mindst mindeværdig koncert. Moon Mountain leverer medrivende og lunefuld psychrock, der lokker lytteren dybt ind i et mystisk, twisted univers, hvor de analoge og digitale elementer tumler sammen i elegiske kaskader af svimlende sonisk himmelflugt.

Lasse Krog Andersen (DK)
Lasse Krog Andersen slår normalt sine folder som forsanger i det psykedeliske rockband, Morgan Square, men når han går på scenen ved dette års Aarhus Psych Fest, sker det som soloartist. Med sin guitar, mundharper og en ensom vokal opfører han dystre sange om mørke og ensomhed. Lasse Krog Andersen giver den som sand trubadur med skarptskårne tekster, der når langt ud over scenekanten og fanger publikum i det ensomme, sneklædte univers, hans sange udspiller sig i.

Helena Rebensdorff (DK)
I et dystert, dystopisk tekstunivers, der hviler på et fundament af analog synth-bas og æteriske vokalloops, improviserer Helena Rebensdorff med opdigtede dommedagshistorier og hypnotiserende lydlandskaber. Hun kanaliserer den alvidende præstinde udi næsten spirituel repetition og sort spådom, hvori både skønhed og håb gemmer sig i krogene.

Festivalen har som altid hovedscene på Radar, men som noget nyt inddrages der også udendørsarealer på Godsbanen, hvor der vil være livemusik, kunst og masser af den fantastiske stemning som niche-festivalen netop er kendt for. 

 

Back