josefin_ohrn1

Aarhus Psych Fest 2016

Norman Westberg (US), The Wands (DK), Josefin Öhrn + The Liberation (S), Les Big Byrd (S), Turquoise Sun (DK)

Fredag d. 30/9

20.00 - Turquoise Sun (DK)

21.00 - Norman Westberg (US)

22.00 - Josefin Öhrn + The Liberation (S)

23.00 - Nils Gröndahl (DK)

23.35 - Les Big Byrd (S)

01.00 - The Wands (DK)


NORMAN WESTBERG (US)

Som solist spiller den ellers dB-grænsebrydende guitarist fra det legendariske amerikanske Swans, langsomt udfoldende og atmosfærisk musik. Hans live-optrædener er en pragtfuld opvisning i hvordan hans kompositioner bygges lag for lag, mens lyden stille og roligt sniger sig ind under huden og lader de uhyggelige og skæve lydlandskaber, flyde i blodårerne. Westbergs koncerter er på een og samme tid opløftende, melankolske og stilfærdigt gruopvækkende.

TURQUIOSE SUN (DK) 
Turquoise Sun er udsprunget af Aarhus’ eget musikmiljø inden for neo-psych genren. De leger med en kombination af poppede, rockede og elektroniske strømninger, der tager form som både up-beat og laid-back musikalske universer. Med medvind i ryggen og masser af koncerter i baggagen ovenpå deres debut EP Tunnel Vision i 2015, er der med denne lokale sekstet lagt op til en koncert med masser af syrede, farverige udskejelser.

JOSEFIN ÖHRN + THE LIBERATION (S)
Josefin Öhrn har på kort tid skabt sig stor international opmærksomhed med sine hypnotiske, eksplosive og drømmende liveshows, med sit band The Liberation. Hun har blandt andet delt scene med ligeledes svenske Goat, og er blevet sammenlignet med alt fra Spiritualized til Hawkwind og Mazzy Star.

LES BIG BYRD (S)
Les Big Byrd har ry for at være et af sveriges bedste livebands, hvilket Aarhus tidlige har kunne bevidne både på Radar og til Pop Revo Festival. LBB’s psykedeliske indierock føles nærmest for stor til denne verden, så forvent en guitardrevet rejse ud i alt og intet, når Joakim Åhlund, Frans Johansson, Martin Ehrencrona og Nino Keller går på scenen.

THE WANDS (DK)
The Wands rejser på den nye EP ’Faces’, der udkommer i september, rundt i nye musikalske landskaber. De bevæger sig ikke længere udelukkende i 60’ernes referenceland, men undersøger med synthesizer, støj og violin også 70érnes musikalske virkemidler. Resultatet er en divers EP, der pletvis præsenterer en hårdere og mørkere lyd, men samtidig er charmerende legesyg og beholder den psykedeliske fandenivoldskhed, som kendetegner bandet.

Festivalen har som altid hovedscene på Radar, men som noget nyt inddrages der også udendørsarealer på Godsbanen, hvor der vil være livemusik, kunst og masser af den fantastiske stemning som niche-festivalen netop er kendt for. 

Back