and-so-i-wath-you-from

And So I Watch You From Afar (GB) + Eigengrau

And So I Watch You From Afar er et nordirsk instrumental rockband fra Belfast, der siden 2005 har været en dominerende kraft på den britiske math-rock- og instrumentale rockscene sammen med bands som Adebisi Shank og Maybeshewill.

Med inspiration hentet i 80’ernes hardcore, er bandet kendt for et hurtigere og mere lige frem approach til numrenes ombygning end f.eks. post-rock kollegerne i Explosions in the Sky og Goodspeed You! Black Emperor, men tager stadig lytterne med ind i kringle-krogs passager af instrumentalt støj for til sidst at sætte det hele løs!

Siden det selvbetitlede fuldlængde debutalbum i 2009, har And So I Watch You From Afar været et inspirationsbands for en stor række britiske undergrundsacts i genren – og har sluppet det ene anmelderroste album efter det andet.

Det femte og seneste udspil, ’The Endless Shimmering’, udkom i oktober sidste år. Det viser et band, som langt fra er løbet tør for idéer og er færdige med at lave fantastiske plader. Som IrishTimes skrev i deres anmeldelse:

“It takes just over a minute for And So I Watch You From Afar’s fifth album to go from intriguing to epic, as opening track Three Triangles demonstrates, but as they’ve proven over the years, that is the foursome’s default setting.”

Eller som PopMatters pointerede i deres anmeldese af pladen i oktober:

“The Endless Shimmering is a new milestone for a band that hasn't lost the ability to surprise.”

And So I Watch You From Afar består af guitaristerne Rory Friers og Niall Kennedy (kom til i 2012, da den oprindelige guitarist Tony Wright forlod bandet), bassist Jonathan ’Johnny’ Adger og trommeslager Chris Wee.

Eigengrau

Eigengrau er en Aarhus-baseret instrumental kvintet, der befinder sig et sted i post-rockens panoramiske vidder. Med bevægelser fra sfærisk ambiens til stram stringens, fra polyrytmisk, metalisk voldsomhed til melodiøse skønhedsøjeblikke, fra minimalistisk plads i rummet til stort komponerede, æstetiske tidevandsbølger kan Eigengrau's udtryk også tilskrives et symfonisk islæt.

Mulige genrebetegnelser er mange, og det ligger Eigengrau på sinde at lade lytterne selv tilføje dem alt efter deres individuelle oplevelse.

Back