Sjakket_2.jpg

Sjakket

"Med et energiniveau som en Puch maxi på flybenzin, kører de to frontmænd ‘Pøblen’ og ‘Knokkelmanden’ det syv mand store liveorkester ‘Sjakket’ ind i den nordjyske solnedgang, og tuner bilradioen ind på 104-komma-håndspillet-hiphop-i-dit-ansigt."

Fra det nordligste Nordjylland, tager tekstuniverset udgangspunkt i overdramatisering af provinslivet, romantisering af småbysmentaliteten og knytter det til universitetsbyen- og studietiden i Aarhus. I en herlig blanding af akademisk tomsnak og landlig kaffeidyl henter musikken inspiration fra balkan, cumbia, dancehall og klassisk boom-bap hiphop. I april 2018 blev Sjakkets album nummer 2 "Skam & Afmagt" sat i verden, og nu kører Sjakket igen land og rige rundt med en bus fyldt af instrumenter og yngel: Velkommen til Sjakkets "Yngeltour".

Support: Asbestose

De to brødre, Jens & Lars, står bag hiphop-duoen Asbestose. Da familien flyttede fra et bofællesskab langt ude på landet og ind i et par tomme vagtlæge-lokaler på Ribe Sygehus måtte brødrene dele værelse for en stund. Her blev action-figurer, pizza-slices, bipbip-spil og den ældste storebrors CD-samling omdrejningspunktet for de to drenge. 90’er-kulturen blev et fælles tredje og ud fra det har de leget sammen lige siden. Nu med Lars som rapper og Jens som producer.

Asbestose er et internt univers vendt på vrangen og lavet til lyd. Jens kredser om orientalsk sample-baserede hiphopbeats med synthesizers og Lars spæder til med åndssvage fortællinger og krøllede rim. Det sygdomsbefængte navn beskriver meget godt den beskidte, atypiske og til tider afstumpede lyd du lytter til når du sætter nålen på pladen.

Back