analogik_presse_2019.jpg

Analogik *UDSOLGT*

*KONCERTEN ER UDSOLGT*

Efter mange år uden lyd, og en større børneproduktion, er der nu atter røre i andendammen hos Analogik. Den seneste LP, ’Havnens Perle’ fra maj 2019, er en nyfortolkning af visen på en analogisk måde med inspiration fra hele verden. Gamle udslidte og kasserede instrumenter får nyt liv af et mere stille og eftertænksom Analogik, end man måske tidligere har oplevet.

Analogik har spillet verden over, og nogle af højdepunkterne tæller blandt andet Glastonbury festival, Fusion festival og Roskilde festival som de flere gange har gæstet. De er kendt for at lave en fest, på deres helt specielle og meget laid back måde.

De finder deres inspirationen ude i verden og blander et væld af genrer. Gennem tiden har de været præget af balkan, swing, etiopisk jazz, cowboy musik, sømandsmusik, indisk musik, bossanova og meget mere - og næsten altid med et twist af hiphop.

Deres nye plade er på mange måder mere stille end nogle af de foregående udgivelser, og næsten alle numrene, med nogle få undtagelser, trækker tråde til viser på den ene eller anden måde – dog med et skvat hiphop, inspiration fra hele verden og elektroniske produktioner.

Medlemmerne i Analogik tæller Asger Strandby, også kendt som doktor lazer og producer i gruppen Khalazer. Derudover er der Jesper Kobberø (guitar, sav m.m.), Theis Bror (Saxofoner) og Magnus Damgaard (bas, tuba, synths m.m.).

Surprise act: Ipek Yolu

En kalejdoskopisk og twangy blanding af musik fra alle verdenshjørner

Ipek Yolu er det tyrkiske navn for Silkevejen, som forbandt Østen og Vesten. Dette band handler ikke med silke, men de forbinder smage, lugte og lyde fra forskellige verdenshjørner. Ipek Yolu fandt først sammen omkring en jamsession, som stod på i hele tre timer. Det tog ikke dem længe om at opdage, at de var på sporet af noget særligt.

Bandet sammenblander bastung, electro-farvet cumbia-grooves, saz-riffs og surfguitar til et multikulturelt festfyrværkeri af sydamerikanske rytmer, anatolsk folkemusik og 60'er-drejet psykedelisk rock. Et unikt lydunivers som bygger bro fra de tropiske jungler til de støvede ørkener i en kalejdoskopisk blanding.

Ipek Yolu har musikere fra bands som Hudna, Junglelyd og AddisAbabaBand. Hvis du kender til nogle af disse bands, så ved du, at du kan se frem til et kropsrystende gilde præget af musikalske nysgerrighed og improvisation.

Bandet har på deres forholdsvis korte levetid allerede gjort sig bemærket på den danske musikscene med koncerter på spillesteder og festivaler i det meste af Danmark. Her kan nævnes SPOT Festival, Alice Cph, Atlas & Radar i Aarhus og ikke mindst en ekstremt vellykket koncert på sommerens Roskilde Festival ( Rising scenen ) med flere top anmeldelser. Bandet er nu klar med deres første udgivelse og inviterer dermed til et brag af en releasefest.

Back