Anja_Jacobsen_-_photo_by_Dieter_Düvelmeyer.jpg

Frk. Jacobsen

Frk. Jacobsen er sangerinden, komponisten, trommeslageren og perkussionisten Anja Jacobsen, der i en årrække har tilhørt den eksperimentelle københavnske musikscene, blandt andet som medlem i gruppen Selvhenter og Valby Vokalgruppe, samt medstifter af kunstnerfælleskabet Eget Værelse.

I 2013 udkom hun med sit første soloalbum ’Lobsters’, der ifølge bloggen Passive/Aggressive smagte af både Steve Reich, Dirty Projectors og noget helt ukendt. På debutpladen spillede hun alle instrumenter selv, mens hun på opfølgeren, ’Thin Dry Sticks’ fra 2018, fik fuldt band bag sig bestående af Lars Bech Pilgaard (guitar), Lil Lacy (keyboards, kor, cello) og Nicolai Kaas Claesson (bas, cello), som alle bidrager med personlige og kreative musikalske inputs.

Inspirationenen til kompositionerne henter hun fra popmusik verden over og parrer det med det abstrakte og konceptuelle i form af fri improvisation og lydkunst. F.eks. i sangen “Stormen” fra ’Thin Dry Sticks’, hvori pop-producerede vokaler svæver over et brusende hav af fri impro og noise.

Så forvent en helt speciel oplevelse denne aften på Radar.

FOTO: DIETER DÜVELMEYER

Support: Salka

Det er dansabelt, eftertænksomt og et drømmende univers, der ingen grænser eller regler har. Salka er en legeplads med nysgerrighed, ærlig attitude og et stærkt rytmisk fundament.

Duoen blander alt fra den nordiske melankoli til en Twin Peaks stemning.

Men det stopper ikke her, for det hele flettes sammen i den moderne pop vibe, der til tider minder om den franske duo The Blaze.

Det er elektronisk popmusik med kant, der er forførende, imødekommende og eksperimenterne. Teksterne kredser om den evige accept af livets udfordringer og lysten efter frihed; Vi er alene, vi flytter os og vi giver slip men det er ikke nemt at finde sin plads og blive ældre.

Musikken er et rum hvor følelser og tanker kan få frit løb fra hverdagens kaos.

Salka er består af trommeslager og sanger Sara Mouritzen (DK) og producer Merlyn Silva (UK).

Live tager de den Aarhusianske bassist Jens Mikkel med.

Back