leoniden_1_robinhinsch-6.jpg

Leoniden (DE)

LEONIDEN har taget Tyskland med storm. Beviset? Siden udgivelsen af deres album ”Again” i 2018 har de solgt samtlige live-koncerter ud og er udnævnt til de nye indie rock-stjerner i hjemlandet. Det er derfor ikke nogen overraskelse at de i år optræder på profilerede festivaler som fx Hurricane, Southside, St. Gallen Open Air, Frequency og Sziget Festival. Det er med andre ord hvad der sker når 5 kids fra Kiel i det nordlige Tyskland indtager scenen og proklamerer ”Fuck it all we killed it tonight / We stay awake!” aften efter aften.

Det er et udtryk der viser den sande ånd i bandet hvis medlemmer altid er på farten og på vej mod større ting 200 ud af årets 365 dage. Det er også et forvarsel; bandet leverer deres ekstatiske, lige-i-fjæset liveoptræden i hele Europa i løbet af året her. LEONIDEN er ét af de der acts, der leverer live hver gang; altid fuld af energi og nærvær. Det er en garanti.

LEONIDEN spiller en vild blanding af indie-rock-dance-funk, der brister flere musikalske grænser og kombinerer en punket og grunged attitude med elementer af soul og funk. Resultatet er catchy pop sange, der munder ud i deciderede hits, ligesom bl.a. singlen ”Kids” fra førnævnte album. Sangen åbner med en afropop-inspireret guitar og løfter lytteren ind i et ørehængende omkvæd, der viser bandets evne til store arrangementer. Det er faktisk i dette ’larger than life’ hook i ”Kids” at frontmand Jakob Amr skriger bandets catch phrase ”Fuck it all we killed it tonight / We stay awake!”

Bandet har allerede lavet deres aftryk på deres enorme tyske fanbase – nu er turen kommet til resten af Europa!

FOTO: ROBIN HINSCH

Support: EmmaDop

EmmaDops popmusik lyder som bølgerne, der skyller ind over en "plastic beach", hvor der bliver lavet "plastic beats", under den lette lyserøde aftensol.

EmmaDop afsøger et blinkende univers' hemmeligheder, mens de drømmer om teenagelykke, farvet LED-lys og duften af bål om natten.

EmmaDop har spillet både SPOT og UHØRT Festival, og blev i sommers breaket på Barometeret på P3 med sangen 'What We May Love', der blev præsenteret med følgende ord af værten Stine Rosenfeldt: "Den er fuld af svævende synthesizere der luner din krop(...) og for hvert skridt du tager, vokser der sig små blomster op, som vokser sig store rundt om ørerne på dig."

Back