rumpistol_19_dark02_bw_@michaelsøndergård-1_LOWER_RES.jpg

*AFLYST* Rumpistol

KONCERTEN ER AFLYST, DER ARBEJDES PÅ NY DATO TIL EFTERÅRET.

Den danske komponist og musiker Jens B. Christiansen aka. Rumpistol vender snart tilbage med sit sjette album. Et album, der viser en helt ny side af den danske artist. På Radar 21. februar kan du opleve ham live for første gang med sit nye materiale.

“After the Flood”, det sjette album af Rumpistol, er på mange måder temmelig anderledes end hans tidligere udgivelser. Efter at have lidt af stress-relateret burn-out måtte han ændre den måde, han arbejder på, fuldstændig radikalt.

Jens B. Christiansen, som i sin 16 år lange karriere som musiker primært har fokuseret på elektronisk musik, fik pludselig hovedpine og voldsom kvalme af at se på computerskærme, så han var tvunget til at arbejde på en helt ny og langt mere minimalistisk måde. De 12 nye kompositioner er således alle sammen skabt ved et klaver. Det viste sig at være givende, både terapeutisk og kunstnerisk, hvilket tydeligt kan høres på ”After the Flood”, som føles opløftende og æterisk, men samtidig virker håndgribelig, nærmest taktil, på grund af brugen af organiske, ikke-elektroniske instrumenter og teksturer. Den nye musikalske retning er forfriskende, men samtidig vil der også være elementer, der vil lyde bekendt for fans af Rumpistol. Melodierne bølger frem og tilbage og vikler sig om hinanden på den der særlige Rumpistolske vis. Musikken peger fremad (og måske endda også himmelstræbende opad), men den vækker også mindelser om kunstnerens tidligere værker, som for eksempel strygerne på ”Beito” fra hans album ”Dynamo”.

Den musikalske kerne i ”After the Flood” er, ligesom hos ligesindede komponister som Nils Frahm og Max Richter, klaveret, men Jens B. Christiansen har også komponeret stemmer og stykker, så andre musikere kunne spille med på hans neoklassiske post-katastrofe-værker. Ensemblet på ”After the Flood” består af Line Felding (cello), Maria Jagd (violin/bratsch), Kristian Hoffmann (lapsteel-guitar), Mike Sheridan (cristal baschet), Povl Kristian (sav), og Anna Juuliska Nykvist (tværfløjte). Jens B. Christiansen har også indarbejdet optagelser fra sit hverdagsliv ved hjælp af analoge medier som spolebånd, VHS- og kassettebånd og ASMR-triggers som blid hvisken. Det betyder ikke, at “After the Flood” blot er ren afslapningsmusik. Selv om musikken lyder behageligt, er dette album en både gribende og tankevækkende lytteoplevelse.

Live optræder Rumpistol sammen med Line Felding (Cello), Maria Martine Jagd (Violin) & Kristian Hoffmann (lap steel / guitar).

Back