Abekejser_Dec19_0051-min.jpg

Abekejser

Vi gør opmærksom på at der kun er få billetter tilbage !

Abekejser blander hiphoppens tunge rytmer med jazzens fine harmonier og nuancer. Inspirationen hentes fra nær og fjern og kodes sammen i den farverige junglemaskine. Fremført på alt fra moog bass synth til klassisk elguitar svinger Abekejser sig ubesværet fra stramme beats til legende improvisation og videre til groovy hooks. Ingen musikalske dogmer er sikre, når drengene først går på scenen.

I junglen bor Abekejseren, og når han holder fest, så er det til tonerne af den svedigste omgang beatbaseret jazztronica. Abekejser er en ny femkløver fra toppen af det pulserende, århusianske musikmiljø, der sammen har skabt en instrumental port til et fremmed univers.

Selvom hovedparten af de fem musikere har en baggrund i jazz og worldmusic, så har Abekejser for længst smidt kontrabassen på bålet sammen med de lukkede skabeloner. I stedet bygger orkesteret sin lyd på en bund af stærke beats fra en kombination af elektronisk drum-machine og akustisk trommesæt. Ovenpå ligger en stor sound, hvor knitrende synthesizers og effektmættede guitarer står i kø for at levere episke harmonier og fængende melodier.

Så uanset om du er mest klar på at sidde i sofaen og drømme dig væk, eller om den står på svedig dansefest, så er Abekejserens tro væbnere leveringsdygtige i soundtracket. De musikalske inspirationer trækker tråde til bands som Jaga Jazzist, Snarky Puppy, Hiatus Kaiyote og Weather Report, men Abekejser er alligevel helt sin egen. En ny dansk lyd, der er svær at sætte i bås.

I oktober 2019 udgav Abekejser deres debutalbum Floating Through The Universe. Det er udgivet på der norske pladeselskab AMP Music & Records. Albummet har modtaget gode anmeldelser i ind- og udland, samt vundet Jazznytprisen 2019 for årets udgivelse.

Fredag 17. juli giver Abekejser to koncerter på Radar hhv. kl. 16.00 og kl. 20.00 som del af Aarhus Jazz Festivals SOMMERJAZZ 2020.

BEMÆRK: Der sælges kun billetter i forsalg frem til døråbningstidspunktet, der er intet dørsalg til koncerten. Koncerten er med stærkt begrænset kapacitet og er en siddekoncert med unummererede stolerækker. Der vil være særlige retningslinjer som skal overholdes til koncerten, og man bedes til hver en tid overholde personalets anvisninger under hele besøget på spillestedet. Overholdes anvisninger eller retningslinjer ikke, vil man blive bedt om at forlade stedet. Retningslinjerne vil blive sendt ud til billetkøbere sidst i juni og kan efterfølgende findes på Radarlive.dk.

Back