Svaneborg_Kardyb_Pressebillede_Front_1.jpg

Svaneborg Kardyb

Sidst de to jazzmusikere gæstede Radar tilbage i februar, var det med efterfølgende med denne opfordring fra Politikens anmelder Thomas Michaelsen: "... tag en dukkert i Svaneborg Kardyb. Men vær klar over, at du svømmer ud på besættende dybt vand, selv om melodierne og akkorderne set fra overfladen virker så forførende simple."

Nu vender succesduoen tilbage og giver koncert under årets jazz festival.

Siden de to århusianske musikeres debutalbum, 'Knob', udkom i marts 2019, er det gået stærkt for de to. 'Knob' blev ugens album på DR P8 Jazz og sikrede duoen hele to priser til Danish Music Awards; Årets Danske Jazzkomponist og Årets Nye Danske Jazznavn. I april 2019 sikrede de sig sejren i JazzDanmarks landsdækkende konkurrence for unge musikere; Jazzkonkurrencen 2019.

Musikken er skabt i de tidligste morgener, over den sorteste kaffe og er minimalistisk med et luftigt, sfærisk udtryk, hvor elektronisk og akustisk lyd forenes, og hvor fængende melodier møder nordiske stemninger i et drømmende og groovy univers. Det er som at snuble ned ad bjerget Zen, få en ganerenser midt i menuen og opleve rastløshed blive tøjlet og ende beroligende.

Svaneborg Kardyb er:
Nikolaj Svaneborg: Würlitzer, synthesizer & klaver
Jonas Kardyb: Trommer & percussion

Back