Natlyst_2018_©ThereseVadum-5.jpg
Fotograf: Therese Vadum

Natlyst

Natlyst er forførende og hævngerrigt.  

Bandet danner sammen rammerne for et menneskeligt mørke og natlige eksperimenter, som både kan udfolde sig i omfavnelse og slagsmål. Musikken fødes i forsanger/sangskriver Amanda Drews ærlighed og vokser i mødet mellem symfonisk storladenhed og elektronisk fremdrift. Med deres debutalbum, 'MODIG', tager det aarhusianske band det skrøbelige og gør det stærkt i fortællinger om seksualitet, depression og angst.  

Natlyst er en nysgerrig organisme og går ikke på kompromis. 

Bandet blev født og døbt i maj 2016. Knap et år senere i april 2017 udgav de deres første EP, 'Ti Skridt', som blev taget godt imod på diverse musikblogs. Fra da og frem til deres release af debutalbummet, 'MODIG', i marts 2019, har de spillet fyldte koncerter til bl.a. SPOT 2017, Copenhagen Jazz Festival 2018, SPOT Royal 2018 og SPOT 2019. Gennem tre år har Natlyst spillet koncerter i en konstellation af 11 mand, men har efter udgivelsen af 'MODIG'​ valgt at prøve kræfter med nye koncepter, og de er nu et orkester bestående af mellem to og syv musikere.

I foråret 2020 lanceres en trilogi af dramaturgiske live sessions kaldet ​'STÆRK', 'SKÆLVENDE', 'IVRIG', som skal være optakt til udgivelsen af deres næste album, som udkommer i 2021.

Support: IKD IDA

IDK IDA's industrielle Electronica trækker tråde til 90'ernes break beat, noise og spændende lyddesign.

Hun voksede ud af den islandske undergrundsscene i 2016, og har siden turneret flere steder i Europa, ingået i div. improv konstallationer og udsendt to solo-udgivelser. Hendes musik er bl.a. kaldt ““[f]uturistic, strikingly brilliant electronic music” af The Reykjavik Grapevine (futuristisk, iøjenfaldende eminent elektronisk musik), og hendes selvsikre udtryk og æstetik udspringer af modet til at være sårbar.

Ida Juhl, der står bag solo-projektet, skaber en dyb forbindelse til publikum når hun rutineret indtager scenen med et stærkt solo-show, hvor bas, beats og hendes atmosfæriske stemme kommer ind under huden. Hun beskæftiger sig med diverse kunstkollektiver og projekter som fx #KIM, der har hovedsæde i Aarhus, samt Post-dreifing i Reykjavik, som begge er med til at stille spørgsmålstegn ved, hvordan musikbranchen er skruet sammen kønspolitisk, økonomisk og dogmemæssigt.

2019 har budt på tre udgivelser: EP'en Muscle Memory igennem Post-Dreifing, improvisation #1 igennem det islandske label Agalma, samt udsendt remixet Nocturne.

Back