COLLIDER-2019-PRESS_low_photo_by_Freya_Jo.jpg
Fotograf: Freya Jo

Collider

Det danske avant-garde nugaze band Collider er lyden af euforiske drømmende og støjende guitarer med eksplosive undertoner, kombineret med hypnotiserende dreng-/pigevokalharmonier mellem bandets to leadvocalister Marie Janssen (Kirsten & Marie) og Troels Damsgaard.

Den svimlende følelse af at blive trukket ind i en kalejdoskopisk slipstrøm af hvirvlende hvid støj kalder på total overgivelse og efterlader dig stakåndet i en lykkerus. Det er svært at ignorere den åbenlyse indflydelse fra 90ernes shoegaze, slacker og twee bands som Collider på fornemste vis blander sammen til en evig omskiftelig og ekstrem kraftfuld spilleglæde, som resulterer i en uforudsigelig og forfriskende fusion af genre og udtryk.

Selv om bandet spiller med en omskiftelig dynamik og dyrker en opbyggende/nedrivende sangopbygning med komplekse lydlandskaber, så er virker Colliders musik modstridende sammenhængende; lyden af naturligt kaos i samme stil som en brusende flod – drevet frem af uforklarlige naturkræfter så vel som en presserende indre nødvendighed.

Debutalbummet ’-><-’ udkom sidste februar på pladeselskabet Escho, der blandt andet også står bag flere udgivelser med Iceage, Liss og First Hate. Pladen blev hurtigt en anmelderfavorit. Soundvenue udråbte albummet som ” én af de mest intense, forfriskende albumdebuter fra et dansk rockband i lang tid” mens Informations anmelder Ralf Christensen skrev: ” I selskab med Collider lyder verden igen, som om den tilhører elguitaren og guitarpedalerne – og den mest respektløse del af ungdommen.” Bandet har det seneste år været i studiet for at lave opfølgeren til ’-><-’. Udgivelsesdatoen er endnu ikke offentliggjort.

Koncerten er med stærkt begrænset kapacitet og er en siddekoncert med unummererede stolerækker. Der vil være særlige retningslinjer som skal overholdes til koncerten, og man bedes til hver en tid overholde personalets anvisninger under hele besøget på spillestedet. Retningslinjerne kan findes på www.radarlive.dk.

Back