Hvalfugl_webres14_(2).JPG

Hvalfugl *UDSOLGT*

Koncerten er udsolgt.

Ventelisten er lukket. Der bliver lavet ekstrakoncert lørdag 26. september kl. 17.00. Er du ikke på ventelisten, starter billetsalget starter onsdag 16. september kl. 10.00.

Den aarhusianske trio Hvalfugl tilhører en spændende ung generation af musikere, som bygger bro mellem nordisk folkemusik og jazzens klang. Der en perlende friskhed og en egen lyrisk nerve i Hvalfugls bud på jazzet folkemusik til vores tid, og med deres legende sammenspil bliver man elegant sendt i retning af både lyse nordiske nætter og efterårsglød i trækronerne.

De har skabt et unikt fælles lydbillede med kontrabas, el-guitar, klaver og harmonium. Hvalfugl mener selv, at den særegne sound kommer fra en blanding af gammel nordisk musiktradition, samt inspiration fra mange moderne musiktyper som jazz, folk, world og pop.

Både debutalbummet “By” og ep’en “En Dag I Oktober" fik en del opmærksomhed fra både danske og udenlandske medier. I 2019 udkom så albummet “Som en faldskærm”, og atter var pressen begejstret. “Som en faldskærm” nuancerer Hvalfugls gennemgående kredsen omkring lethed og tyngde, sorgløs sommerstemning og uudgrundelig efterårsmelankoli. En balance, som man også finder i den danske og svenske folkemusiktradition, som Hvalfugl henter en stor del af inspirationen fra.

“...man har vitterligt ikke svært ved at føle sig hensat til et bølgende dansk landskab udsat for et mildt vejrlig, når man lader sig føre med ind i musikkens natur i selskab med trioen.” - Kim Skotte, Politiken

“De bringer fred og ro til lands. Det er jazz med en folketone så knejsende smuk, at fuglene synger og himlen er mere blå end den gode tusch fra den store tuschpakke.” - Niels Overgård, Jazznyt

Koncerten er med stærkt begrænset kapacitet og er en siddekoncert med unummererede stolerækker. Der vil være særlige retningslinjer som skal overholdes til koncerten, og man bedes til hver en tid overholde personalets anvisninger under hele besøget på spillestedet. Retningslinjerne kan findes på www.radarlive.dk.

Back