FB_Cover_LuxBoreal.jpg

Slowburn (DK) + Erlend Apneseth Trio (NO)

Lux Boreal er en ny festival, der samler en række bands fra Norge, Danmark, Sverige og Finland, og præsenterer dem på forskellige venues i de fire lande.

Denne første udgave i 2021 er en ”soft launch” med to bands på seks lokationer, hvor du på Radar i Aarhus 4. december kan opleve:

 

Slowburn arbejder i et krydsfelt af repetetive ritualistiske lydbilleder, skrøbelige simple melodier og forløsende storladne passager. Musikken kombinerer et særegent miks af no-wave, minimalistisk avantgarde og eksotisk musik både i og uden tempo.

Lars Bech Pilgaards anmelderroste kvartet Slowburn bestående af Lars Greve på klarinet, Thommy Andersson på el-bas og Thomas Eiler på slagtøj har siden 2012 huseret på den danske og internationale jazzscene med fire kritikerroste udgivelser.

I februar 2020 udkom bandets seneste plade, ’Folketro’. Pladen handler om Pilgaards vestjyske ophav og dennes relation til egnen og troen- eller manglen på samme- deraf titlen Folketro. Pladen bearbejder forskellige lag af bevidsthed igennem en spirituel tilgang til energien mellem lyd og menneske og søger at udviske genreforhold i et fortættet, ofte atmosfærisk udtryk. I musikken høres lyden af færgen fra det hinsides, stemningen ved afskeden med de nærmeste, febervildelsens mani og luften i en tung vinternat. Hvilket vil blive genskabt denne december aften på Radar.

Erlend Apneseth Trio er en af Norges mest innovative og aktive genre-frie band lige nu, og skaber en unik blanding af lyden af norsk folkemusik, jazz og electronica.

De har modtaget adskillige priser og nomineringer for deres tre udgivelser på det anerkendte pladeselskab Hubro – senest den norske grammy for deres nyeste album ’Salika, Molika’.

Trioen, der består af Erlend Apneseth (hardangerfele/violin), Stephan Meidell (guitar/live sampling) og Øyvind Hegg-Lunde (trommer/perkussion), er alle respekterede musikere og komponister indenfor deres musikalske område, og sammen har de de seneste år intenst turnéret rundt i Europa til anmeldernes begejstring.

Arrangementet er støttet af PULS - Nordisk Kulturfond og KODA Kultur.

nkf_puls-logo_deskriptor_white.png
Back