Jakob_Kullberg_photo_(photographer_Camilla_Winther_DSC0110_redigeret_web.png

Jakob Kullberg: Propounding

Projektet 'Propunding' udspringer af den amerikanske digter Ezra Pounds korte billedskabende digte over hvilke Jakob Kullberg har skabt værket Propounding, som kan beskrives som en sang-cyklus der musikalsk set trækker spor til alt fra Per Nørgårds musik, free-jazz og indie-populærmusik.

Pounds ofte yderst korte digte er intertekstuelt forbundet og i dialog med sig selv i Kullbergs drømmelignende musikalske univers. Propounding vil opleves som ét langt forløb, hvor temaer som drømme og kærlighed bliver behandlet på forskellig vis bl.a. i kraft af myten om Dafne og Apollon. Dafnes desperate ønske om at undslippe Apollons kærlighed ved at lade sig transformere til et træ behandles både i digtene A Girl og A Tree. Pounds evne til at skabe billeder med sin poesi matches af Kullbergs evne til at forme en musik som ligesom en drøm konstant er i forandring.

Musikken udføres af en gruppe af Danmarks førende free-jazz musikere og netop dette element af improvisatorisk tilgang præger koncertformen. Til trods for musikkens gennemkomponerede og indie-populært klingende udtryk vil musikken formes spontant i øjeblikket. De imagistiske digte sættes i en ny kontekst som fx ved at sidesætte det håbefulde i digtet Song: “Dreams alone can truly be, for tis in dream I come to thee” med det kontrasterende i digtet To Êáëüí: “Even in my dreams you have denied yourself to me”.

LINE-UP:
Jakob Kullberg, cello / sang
Kresten Osgood, trommer
Carolyn Goodwin, klarinetter
Peter Tinning, guitar og effekter
Mariusz Prasniewski, kontrabas

Koncerten er med stærkt begrænset kapacitet og er en siddekoncert med unummererede stolerækker. Der vil være særlige retningslinjer som skal overholdes til koncerten, og man bedes til hver en tid overholde personalets anvisninger under hele besøget på spillestedet. Der vil være krav om at fremvise coronapas eller negativ coronatestresultat ved entréen. Læs retningslinjerne før dit besøg på Radar.

Back

Unummererede pladser.

Alt billetkøb varetages af vores billetpartner Yourticket.

Onlinesalg af billetter slutter når dørene åbner. Såfremt der ikke er udsolgt, kan billetter købes i døren på koncertaftenen.

Fotograf: Camilla Winther