Kaleido.jpg

K A L E II D O

Guitarist Anna Roemer og saxofonist Cecilie Strange er gået sammen om en fælles musikalsk vision — at skabe musik, der flytter sig i tid, rum og sted.

Med duoen K A L E II D O føres lytteren gennem lydcollager, der ændrer sig ved hver tone ligesom solskin i et kaleidoskop. K A L E II D O skubber til grænserne for, hvad improviseret musik kan være og har med et stærkt afsæt i jazzen og traditionen omkring improvisation skabt en sonisk, elektronisk og ambient lyd, der endnu ikke tidligere er set i Danmark.

Duoens evige dogme om at lade musikken udvikle sig konstant ved at invitere nye musikere med hver gang de spiller, har skabt en helt særlig lyd, der er transcenderende, nærmest spirituel og sfærisk, som en rejse ind i nye afkroge af jazzens væsen. I et grænseland, hvor intet er givet på forhånd, bevæger musikken sig aldrig tilbage til et fast udgangspunkt, men alligevel med et stærkt DNA, der er afgørende for, hvilke musikere bandet inviterer indenfor.

På deres debutalbum, som udkommer i januar 2021, tæller gæstemusikerene Jakob Høyer på trommer, Anders Christensen på bas, Kasper Tranberg på trompet og vokalist Stine Steendorph.

K A L E II D O debuterede med den drømmende cross-over single VOYAGE PART I i juli 2020, efterfulgt af VOYAGE PART II i august og VOYAGE PART III i september. Alle tre udspil har fået opmærksomhed fra P8 Jazz såvel som P2, der har sat fokus på det nye navn og deres helt egen blanding af jazz og ambience.

Jonas Visti fra P8 Jazz skriver:

“Med K A L E II D O får du ambient improvisationsmusik malet med den helt brede og gullige efterårspensel. Med kun ganske få singler udgivet har K A L E II D O allerede slået sit navn fast på den danske jazzscene med sit enormt stemningsfyldte og rolige udtryk. Her bliver der brugt meget simple, men stærke virkemidler fra værktøjskassen, der til tider rækker ind i både de elektroniske og klassiske udtryksformer. Du kan bare komme som du er, men du går derfra som en anden.”

Selvom bandet er forholdsvis nyt, har det allerede optrådt med flere koncerter på den danske musikscene, herunder Vinterjazz, Copenhagen Jazz Festival og diverse spillesteder i Danmark.

Begge medlemmer har travlt som udøvende musikere og komponister uden for deres arbejde i
K A L E II D O. I duoen bringer de deres respektive baggrunde inden for indie, rock og pop (Anna Roemer) og jazz og folk (Cecilie Strange) sammen i en eksperimentel og improviseret smeltedigel, hvor alt kan ske.

Koncerten er med stærkt begrænset kapacitet og er en siddekoncert med unummererede stolerækker. Der vil være særlige retningslinjer som skal overholdes til koncerten, og man bedes til hver en tid overholde personalets anvisninger under hele besøget på spillestedet. Læs retningslinjerne før dit besøg på Radar.

Back