FUGLEFLUGTEN_PRESSE_2020_RASMUS_YDE_MATHIAS_ROSENKILDE_FREDERIK_HENRIKSEN_ANDERS_HAMANN_ÆON_DU_ER_EN_BØLGE_SOLAR_PLEXUS_FORMAT2_RGB.jpg

Fugleflugten

Fugleflugten har igennem de sidste fire år har været med til at forme scenen for eksperimenterende, dansksproget poprock. Bag sig har kvartetten tre anmelderroste udgivelser, udsolgte solokoncerter og et hav af festivaljobs over hele landet.

Bandet har musikalske rødder i 80’er og 90’er post-punk, dream-pop og shoegaze og placerer sig i forlængelse af andre nordiske rockkunstnere med en atmosfærisk, følelsesladet lyd. Bandet har siden starten af 2016 eksperimenteret og forsøgt at trække rocken i nye retninger med et efterhånden stort repertoire som direkte konsekvens.

Bands of Tomorrow om Solar Plexus, første single for Æon:

“Fugleflugten leverer skøn, melodisk og drømmende pop. “Solar Plexus” er den smukke titel til bandets første udgivelse i år, som er fyldt med farverige synths, men også mere rockede riffs der udfordrer den ellers lidt bløde sang.”

 

Politiken om Morgenlysskær:

“Et medrivende debutalbum med robuste danske tekster og masser af melankolske brodsøer af guitar.”

 

Soundvenue om Morgenlysskær:

“Et sats, der bærer frugt, og Rasmus Ydes kraftfulde vokal svælger malerisk omkring sig med kreative metaforer, mens resten af bandet spiller stærkere sammen, end de tidligere har gjort.”

 

Gaffa om Morgenlysskær:

“Ganske som på ep-udgivelsen ‘Bølgevækker’ formår de fire drenge i Fugleflugten at skabe et dragende univers, som er helt sit eget.”

Back