Jaleh_Negari_by_Alva_Le_Febvre.jpg

Jaleh Negari + KR4N

Jaleh Negari har været en central del af Københavns eksperimenterende musikmiljø i mere end et årti som medlem af bl.a. grupperne Selvhenter, Pinkunoizu og Meshes og som medstifter af musikkollektivet Eget Værelse. I 2016 udkom Negaris første soloalbum Arch Waves; en udgivelse som udover at understrege Negaris talent for percussion også medvirkede til en fremhævelse af hendes rolle som komponist.

I år er Jaleh Negari pladeaktuel med hendes andet soloalbum 'Weaver ~' der udgives gennem Eget Værelse (LP) og det Barcelona baserede bånd-label Zona Watusa (CS). Udgivelsen er en atmosfærisk bearbejdelse af reallyde fra rejser i Danmark, Iran og Indonesien, som er omdannet til grafiske partiturer og herfra gendigtet til ny musik. Omhyggelige oversættelser, der skaber stemningsfulde, lydlige landskaber i en ny form for science fiction. Ligesom på 'Arch Waves' skinner Negaris virke som trommeslager tydeligt igennem i musikken, og en stor del af fladerne udgøres af varierende, rytmiske mønstre, der væves ind og ud af hinanden og bliver til harmoniske forløb. Hvor de percussive elementer på 'Arch Waves' fandtes som primært akustiske instrumenter, er de på 'Weaver ~' vokset ind i et elektronisk univers, hvor syngeskåle og gonger er skiftet ud med synthesizere og samplers, der lever side om side med bl.a. woodblocks, feltoptagelser, klaver og stemme.

KR4N

Kr4n er en elektronisk duo med et progressivt udtryk. Når de to pianister udfolder sig på deres synthesizere og sequencere, resulterer det i et velproduceret og eksperimenterende lydunivers med mange improvisatoriske elementer, der giver lytteren en tydelig fornemmelse af, at musikken bliver fremført live på stedet. Bevæbnet med et dusin synkroniserede instrumenter bevæger de sig legende gennem et dynamisk og transcenderende univers. Instrumenterne på scenen ikke blot lydkilder, men styrer også lysproduktionen, så den visuelle og auditive oplevelse forenes og går i et med hinanden.

Den 15. oktober udgiver Kr4n deres debut album, Distancer. De 9 sammenhængende numre præsenterer lytteren for Kr4ns alsidige univers, hvor de bevæger sig igennem forskellige subgenrer, der rækker fra det rå og industrielle til det cinematiske og ambiente.

Koncerterne er en del af Radar Music_LAB som støttes af Koda Kultur.

Litterær support af: Jonas Okholm Jensen

I samarbejde med Lyd+Litteratur Festival forsøger Radar i efteråret at invitere en række forfatter ind i til at supporte musikken her på spillestedet. Denne aften kan du opleve den alt andet end traditionelle forfatter Jonas Okholm Jensen.

Jonas Okholm Jensens digte lyder som han selv taler. Det rablende irrationelle støder hele tiden ind i konkrete, ofte poetiske, refleksioner. Han siger selv, at han i sine tekster er interesseret i det hverdagsgroteske, »det drømme- eller døsagtige« i vores dagligdag. Ikke på en højstemt måde, snarere som en fundamental undren over alle de små, almindelige ting.

På bagsiden af Jonas Okholm Jensens tredje bog, 'Forsøg på en top 25 over øl', skriver Forlaget Escho:

"Efter utallige opfordringer præsenterer digter, målmand og ølconnaisseur Jonas Okholm Jensen (f. 1980) her en hitliste med de 25 bedste øl, som han gladeligt er rendt panden imod på sin Øldysseé gennem livet.

'Forsøg på en top 25 over øl' er en skummende rejse fra liflig Slotspilsner til heftig Bjørnebryg. Præsenteret for både prøvede og amatører, i et poetisk og til tider klart sprog, af landets måske mest ledende skikkelse inden for øludforskning."

Jonas Okholm Jensen er første forfatter i en oplæsningsrække på Radar, som er iværksat af Lyd+Litteratur Festival. Projektet støttes af Aarhus Kommune og Salling Fonden.

Back