Bless_You-Freedom-in-Noise.jpeg

SPOR Festival: Kalas + SØS Gunver Ryberg

SPOR festival 2021 afsluttes med et brag af en dobbeltkoncert på spillestedet Radar.

Det aarhusianske impro-kollektiv KALAS åbner aftenen med eksperimenterende musikalsk leg, improvisation og slørede grænser mellem publikum og performere.

Herefter tager en markant stemme fra den elektroniske musikscene over. SØS Gunver Ryberg er en af de førende elektroniske kunstnere i Danmark pt., og hun afslutter årets festival med en musikalsk undersøgelse af frihed.

KALAS - IMPROVISATION COLLECTIVE (DK)
Bless you
En gruppe performere fra Kalas – improvisation collective præsenterer Bless You, som består af deres mest interessante eksperimenter heriblandt musikalske lege, improvisation på tværs af kunstneriske discipliner og en sløret grænse mellem performer og publikum.

Performerne vil bruge SPOR festival som platform for at grave dybere ned i nogle tidligere opdagelser. Kalas-metoden handler om at skabe koncerter eller performances med meget kort forberedelse og lade improvisationen i øjeblikket styre aftenens forløb.

I Bless You har performerne forberedt en række rammer og guidelines med stadig med spontane interaktioner i centrum. Kalas er et selvbestaltet netværk af improviserende musikere og performere i Aarhus, som organiserer månedlige improviserede koncerter med et foranderligt line-up af performere.

Om Kalas - Improvisation Collective
Kalas – Improvisation Collective (2019) er et selvbestaltet netværk af improvisernede musikere og performere i Aarhus – centreret om at organisere månedlige improviserede koncerter med et udskifteligt line-up af performere. Hver koncert er med både tidligere og nye performere, som måske aldrig har spillet sammen før, der tager udgangspunkt i en rå liste af ideer og retninger for programmet. Koncerterne er en eksperimentel platforme for udforskning af lydt, bevægelse, udvikling af nye koncepter for musikskabelse og live-interaktion med publikum. Konceptet er skabt for at nære det improviserende miljø i byen ved at give dem en månedlig mulighed for at udforske og dele, fri fra forventningerne i den traditionelle koncertform. Kalas er ikke bundet af en bestemt genre eller musikalsk stil, og performerne kommer fra et bredt spektrum af musikalske baggrunde. Nogle gange vil man opleve et brændende udbrud af fri jazz, andre gange en kakafoni af elektroakustisk larm, følsomme lyduniverser eller munter folkesang.

Freedom in Noise - SØS Gunver Ryberg
Anden del af aftenen overtages af en markant stemme fra den elektroniske musikscene. SØS Gunver Ryberg er en af de førende elektroniske kunstnere i Danmark pt., og hun afslutter årets festival med en musikalsk undersøgelse af frihed. Hvor og hvad er lydenes frihed? Hvad er musik og lyds potentiale overfor de udfordringer vores samfund? SØS Gunver Ryberg er internationalt anerkendt komponist og skaber banebrydende og elektronisk musik. Hun arbejder med en bred pallette af musikalske genrer og har skabt musik til bl.a. film, teater, computerspil og installationer.

Om SØS Gunver Ryberg
SØS Gunver Ryberg er internationalt anerkendt og skaber banebrydende og genreoverskridende elektronisk musik. Hun optræder over hele verdenen i mange forskellige sammenhænge fra festivaler og klubber til museer og site specific locations. Senest er hun blevet inviteret af Aphex Twin til at spille. Hun har spillet på et utal af festivaler og venues over hele verdenen som fx. Berliner Philharmonie, Berghain, Atonal festival, CTM Festival, Flow Festival, DR koncertsal, Roskilde Festival. Hun har modtaget en række priser og hædersbevisninger som fx. en BAFTA-nominering for sit arbejde på det multi-prisbelønnede computerspil INSIDE. Hun er kendt for sine musikudgivelser, lydinstallationer, ‘audio walks’, kompositioner til film, computerspil, dans, performance-art og teater.

Back