Skærmbillede 2022-07-16 kl. 16.37.44.png

ÆSTETISK AKTUELT: IMMERSIVE LYD

Arrangør: Godsbanen


I denne udgave af Æstetisk Aktuelt stiller vi skarpt på den immersive lyd. Hvordan skaber vi omsluttende lydoplevelser? Hvordan giver den teknologiske udvikling mulighed for nye soniske og rumlige udtryksformer? Og hvad er det lydoplevelsen kan, når den suger os ind i et andet univers og omslutter os?

De seneste år er der kommet større og større fokus på at dyrke den immersive lydoplevelse eksempelvis inden for computerspillenes opsugende lyduniverser, iscenesatte koncertoplevelser, lydinstallationer eller audioteaterets ekstra lag på de synlige omgivelser og vanlige lydlandskaber.

Til at inspirere samtalen bliver Æstetisk Aktuelt denne gang gæstet af blandt andre:

Martin Aagaard Jensen

Booker og projektleder på spillestedet Radar. Martin er optaget af, hvordan de nye teknologiske muligheder for 3D-lyd kan styrkes og give nye perspektiver på koncertoplevelsen. På Radar har Martin bl.a. sammen med Between Music afholdt seminaret Immersive Sound Seminar sidste år på Spot.
Se et udklip på Youtube:

Sara Topsøe-Jensen

Kunstnerisk leder af Carte Blanche/Art og listening. Sara har gennem flere år været toneangivende indenfor det sensorisk teater og har de seneste år arbejdet med immersive lydbilleder bl.a. sammen med præster, musikere, performere, sundhedspersonale og psykisk sårbare.

Søs Gunver Ryberg

Komponist, lydkunstner og liveperformer, som gennem sit arbejde med den elektroniske lyd bl.a. har arbejdet med immersiv lyd til computerspil, installationer og mere performative koncertoplevelser.

Til ÆSTETISK AKTUELT inviteres et lille panel af relevante kunstnere og fagpersoner til at diskutere et aktuelt tema i samspil med et interesseret publikum.
Her kan forskelligartede perspektiver kan komme i spil. Man søger ikke nødvendigvis konsensus, men kan også være enige om at være uenige.

ÆSTETISK AKTUELT henvender sig og rækker ud til de mange aktører og professionelle kunstnere, der arbejder og producerer på Godsbanen og i resten af Aarhus - og i øvrigt alle, der har interesse i det, der rører sig i kunst og kulturfeltet lige nu.

Kontakt og mere information:
Godsbanen // Trine Sørensen
trine@godsbanen.dk // 2633 0901

Back