COVER INSTA .jpg

Kogekunst & Assegai

Kogekunst

Når du vågner med noget ubehageligt på hjernen til lugten af dit brød, der er brændt på. Kan du for helvede ikke tage dig sammen? Lidt til det kultiverede reptil, der ikke bare venter energiens indtog med solen. Der handles, der ventes, der opbygges og der smadres. Den kultiverede der hader bonden, hvordan er vi nået dertil? Fra minimalisme til big band på et minut. One-minute dinner på et år. Dårligt helbred om lidt. Der spilles på folkelighedens strenge uden leflen, mens Simon og Oskar leger som de bedste venner og trygt fører dig ved hånden. Tag med verdens mest fucked rejsebureau til Kokkeland, hvor fængende pop og impro-musik lever side om side og lyrik og idiotiske slogans har kaninsex.

Kogekunst startede legen i Simons kolonihavehus, hvor de begyndte at indspille deres timelange improvisationer. Dette mundede ud i 50 sange og 30 lyttere på soundcloud. Siden den skramlede opstart i kolonihavehuset og fuckfuck koncerterne i Peru er udtrykket blevet forfinet. Med koncerten i '19 på Roskilde Festival og udsolgte shows i Kbh og Århus ser det ud til, forholdet mellem antal sange og lyttere er ved at vende.

Duoen arbejder pt. på den tredje plade, hvor de igen forsøger at gøre mere af det hele, og kommer til at vise Kogekunst fra en mere orkestreret side. Mere bagt, mere poppet, mere hammer, mere dans, mere mod, mere glæde, mere sygdom, mere fest, mere violin, mere skønsang, mere flyder, mere bræk, mere knas, mere white noise osv. Med forskelligartede samarbejdspartnere, skal der males et nyt billede, stryges gamle vaner, nedbrydes grænser og laves god kunst. Dét er det vigtigste.

Kogekunst (2).jpg

Assegai

Assegai er et slankt spyd, især brugt i de Bantu-talende dele af Afrika. Et formidabelt våben, lige så dødbringende som innovativt. Spyddet har givet navn til en konstellation af fire mennesker fra Aarhus, der fra hver af deres musiske hjørner spiller ind mod et kaotisk, men dog distinkt center. Den ideelle rock, hvis termostaten af nød er blevet sat for lavt i din dårligt isolerede lejlighed, som du alligevel betaler for meget for på grund af løssluppen kapitalisme. Rytmisk og tonalt motiveret af øst- og nordafrikanske artister, forsøger Assegai at sammenføre de sydlige inspirationer med en mere kølig lyd.

Assegai udgiver i maj 2022 deres nye EP "53", som er indspillet på hedengangne TAPE.

Assegai består af Thomas Nørgaard (bas), Markus Sollid (saxofon), Kristian Obling (guitar), og Jesper Moeslund (trommer), og sammen skaber de en skæv instrumental rock, der lugter ligeså meget af lynghede og egeskove som af savanne og ørkenlandskab.

Assegai (1).jpg
Back