Verdens_Sidste_Idé_-_Credit_Ditte_Chemnitz.jpg

Verdens Sidste Idé

Verdens Sidste Idé twister pop og rocket feel good-melankoli i et pulserende, varmt univers. Ikke mindst live vækker bandet begejstring med deres store lyd, der foldes eminent ud. 

Verdens Sidste Idé albumdebuterede i 2020 med Den Indre By, og i 2021 fulgte de op med EP’en Jordiske Chancer. Nu turnerer bandet med deres nye udgivelse, albummet Strå, der med en kantet varme bevæger sig mellem folk, indierock og electronica. På albummet hyldes blandt andet fodboldlegenden Maradona med nummeret ”Diego”, der fremhæver spillerens balancegang mellem fodboldkunsten og kokainen.

”Inspirationen stammer fra en artikel, der hænger som et avisudklip i mit studie, fortæller frontmand og sangskriver Asbjørn Hvelplund, ”og Maradona er lidt ligesom de græske guder – man ved ikke helt, hvad man kan lære af ham, men historien er vild nok til, at man gerne vil høre den igen”.

Albummet Strå er malerisk og unikt i både lyd, stemning og tekst. Den blåtonede trompet er Verdens Sidste Idés signatur, men siden debuten har bandet udvidet med vokalisten Marianne Lewandowski, som tilføjer nye nuancer til lydbilledet.

Man kan forvente både stor intimitet og store vingeslag til Verdens Sidste Idés koncerter, som også har begejstret anmeldere og musikmedier.

”Episk, poetisk og helt fantastisk!” – P6 Debut
”Teksterne går rent ind” – P4 Toner
”Dansksproget rock i særklasse” – GAFFA
”Magiske øjeblikke!” – Bands of Tomorrow

Back