VisitorKane.jpg

Visitor Kane / Support: Big New Prince

Visitor Kane er et band i evindelig afsøgning af nye territorier.

I løbet af de sidste fem år er bandet gennemgået en række forandringer, startende som en synth- og trommemaskinebaseret duo med debutalbummet ’Easy Concern’ for siden at lade sig udvide til en kvintet. Den nye opsætning dannede grobund for et nyt lydmæssigt udgangspunkt på bandets andet album, ’Change of Heart’, som bæres frem af håndspillede trommer, akustisk guitar og gamle casio keyboards.

Nu er Visitor Kane klar til nye eventyr med albummet ’At Issue’, der tager sig ud som en ydmyg granskning af en ubegribelig verden. Det musikalske sprog er tidløst og nedtonet med nik til 60’ernes British Invasion og 80’ernes arbejder rock med et let psykedelisk twist.

Frontfigur Patrick uddyber: ”At Issue er mit forsøg på at beskrive verden gennem abstraktion. Verden er svær at begribe, så det føltes nærliggende at give mig i kast med. At verden kan være svær at forstå, kommer måske ind imellem til udtryk som pessimisme på albummet. Det er imidlertid noget jeg forsøger ikke at være, og jeg synes jeg kan finde lyse sider ved næsten alt. Titlen beskriver, for mig, denne position godt med sin iboende dualisme. På den ene side er det enormt analogt, på den anden side handler det bare om nuller og ettaller.”

Albummets første single ”Dead Loss” (30. september) beskriver en verden i færd med at opgive al ambition. En verden der har accepteret en skæbne med konstant underholdning og meget lidt plads til refleksion og fremtidsperspektiv.

”Det er en mørk sang”, forklarer Patrick, ”men den er pakket ind i en let melodiøsitet, som giver den et underligt dystert islæt, som jeg ret godt kan lide.”

’At Issue’ udkommer på vinyl og digitalt via Part Time Records 11. november 2022. Artwork af Matias Jørgensen.

Visitor Kane er:
Patrick Kociszewski (Less Win, Sir Lyric Moon, Dowager)
Julie Lind
Mikkel Silkjær Holm (Holm, Yung)
Kasper Troels Nørregård
Tobias Guldborg Tarp (Secrecy, Yung)

Support: Big New Prince (AFLYST)

DESVÆRRE MÅ BIG NEW PRINCE AFLYSE

Big New Prince er lo-fi, bedroom-rock fra Århus, skabt af Anders Ahle fra bandet Trader.
Inspireret af store kanoner som Tom Petty, Elton John og Kanye West skaber Anders numrene ud fra en jamsession med sig selv, en trommemaskine og en 4-spors båndoptager.

I 2020 udgav Big New Prince sin debut EP “Big New Prince” på en split 12” med Holm, på det århusianske selskab Kilonova Records. Denne aften kan man opleve nye numre fra et kommende fuldlængde album, som forventes at udkomme til næste år.

Besætningen har været skiftende ved de forrige koncerter, som Big New Prince har spillet, og denne aften bliver ingen undtagelse. På scenen får Anders selskab af Sarah Wichmann fra bandet Rigmor på guitar og vokal.

Back