Radar_1.png

ORM. Support: Offernat

Fortællingen er efterhånden velkendt og ikke anderledes for mange andre artister verden over. Efter udgivelsen af 2019-mesterværket ‘Ir’ og EP’en ‘Mit Blod stod det metalliske 2020 i ORMs tegn. Pandemien gjorde dog, at bandet måtte aflyse alle sine koncerter dette år, bortset fra to udsolgte pandemi-regulerede oktober-koncerter i Pumpehuset, København. En af de aflyste shows var på ORMs fødeø Bornholm, hvor bandet planlagde en afslutning af ‘Ir-cyklussen med en stort anlagt koncert på Rønne Theater d. 10. oktober 2020 med inddragelse af andre musikere, scenekunstnere og ekstraordinære visuelle elementer.

På trods af aflysningen valgte ORM at tage til øen i dagene omkring koncerten for at optage en liveudgave af ‘Mit Blod’ uden publikum på teatret. Klippet viser et af Nordens absolut mest fremsynede black metal-bands og bedste live-acts i en overvældende sekvens af billeder filmet af Martin Goltermann og lyd produceret af bandets ene sanger og guitarist Simon Sonne Andersen. Live-optagelsen fra Danmarks ældste fungerende teater garneres yderligere med smukke optagelser fra Bornholms landskaber, der således indrammer ORMs nære forhold til øens historie, sagn og natur på konkret vis.

ORM er i disse dage fuldt beskæftiget med at skrive materiale til deres næste, tredje album, som forventes at udkomme i løbet af 2022 via Indisciplinarian. Nyt album betyder også nye live shows – og 21. oktober kan opleve dem her på Radar.

Support: Offernat

Offernat er en ny københavnsk metal-trio dannet i starten af 2020. Efter lidt mere end et år i skyggen af en lockdown og en ikke-eksisterende livescene er bandet nu på vej med sit første udspil i form af den selvbetitlede EP ’Offernat’, der udkommer d. 11. juni 2021. EP’en er indspillet i efteråret 2020 i Black Tornado Studios i samarbejde med Simon Sonne Andersen (Orm, Taphos), der har sørget for at indfange bandets rå live-energi.

I et samarbejde mellem musikere fra vidt forskellige baggrunde, er Offernat en kreativ heksekedel, hvor soniske landskaber udforskes i en nysgerrig og eksperimenterende afsøgen, og det mest voldsomme og dissonante spilles op mod simple melodiske linjer og sørgmodige harmonier. Stilistisk trækkes der både tråde til bl.a. hardcore, black metal, progressiv metal og post metal, alt sammen i en overvejende mørk og dyster ramme.

Naturen står som et underliggende tema gennem både musik og tekst hos Offernat. Som det sted man drages mod, for at komme væk fra hverdagens kaos, som en mulighed for at finde ro og søge indad. Som billeder på sindstilstande, ildens rasen, kulden der skærer gennem sindets dybeste afkroge, nattens befriende, evige stilhed.

Back