IG_221119_hvalfugl 19 (4).jpg

Hvalfugl + Visuals

Dirrende musikalsk nærvær, ambiente klange og stærke melodier går op i en højere enhed når trioen Hvalfugl indtager scenen.

Med deres gribende instrumentale udtryk har den aarhusianske trio Hvalfugl begejstret både publikum og anmeldere, siden de udsendte deres debutalbum By i 2017. Albummet høstede roser både herhjemme og internationalt. Efterfølgende har de raffineret deres sfæriske og drømmende udtryk på to yderligere albums – Som En Faldskærm (2019) og Øjeblikke Vi Husker (2020) – samt et par EP'er, hvor den seneste, Bag Vore Øjne, udkommer i efteråret 2022.

Musikalsk er Hvalfugl svære at sætte i bås, da deres musik frit bevæger sig gennem inspirationer fra hele genrelandskabet i en forening af organisk og akustisk sammenspil, drømmende ambient, minimalistiske forløb og smukke melodier, der langsomt folder sig ud for lytteren. Netop den fine balance mellem den varme, akustiske lyd og de diskrete brug af effekter er med til at åbne nye rum i musikken og skaber et distinkt udtryk, på én gang intimt og majestætisk. Jonathan Fjord Bredholts elegante klaverfigurer og sfæriske klangflader spillet på harmonium flettes sammen med Jeppe Lavsens krystallinske guitartemaer og Anders Juel Bomholts vuggende kontrabas på en måde, der skaber både enhed og stor detaljerigdom. Det er samtidig musik, som skaber rum til lytterens egne indre billeder, hvad end man lader sig rive med af de stærke melodiske tråde eller synker ned i de dybe, ambiente lag. Den kombination er også med til at gøre Hvalfugl til en sjældent engagerende live- oplevelse, hvor trioen formår at flette de enkelte kompositioner sammen i helstøbte forløb, som inviterer publikum ind i et univers af sublim skønhed og vibrerende energi.

VISUALS : TOBIAS HOLMBECK

Tobias Holmbeck er en dansk-amerikansk visuel kunstner, musiker og A/V-designer. Hans arbejde med livevisuals & projektionskunst udforsker musiske identiteter i improvisatorisk samspil mellem lyd og billede, og har siden 2012 dannet rammer for alt fra techno- og noisekoncerter i varehuse til frijazz og korkompositioner i katedralrum.

Back