EYES_-_Congratulations_-_Band_-_1_-_HI_@Peter_Troest.jpg

EYES + supp: Wayward Dawn

EYES er trods deres unge alder fem erfarne musikere fra den danske metal- og hardcore-scene, og allerede med debutudspillet ‘Underperformer’ fra 2020 afspejlede de et orkester, der ikke bekymrer sig en døjt om, hvad fans, scene og folk i øvrigt måtte mene og forvente. Man fornemmer et kunstnerisk slægtskab med orkestre som Daughters, Pissed Jeans og Converge - alle bands som har startet med en bestemt lyd og over tid har ændret og udviklet deres musikalske vision betydeligt; noget EYES også selv sigter efter - og lykkes med.

Med opfølgeren ’Congratulations’ (3. februar 2023) har bandet i endnu højere grad end før fokuseret på melodi, mærkelige hooks og dybe grooves gennem de ti sange, der samlet set udgør en uforudsigelig, groft rockende og catchy hardcore-plade, knivskarpt produceret af Jacob Bredahl. Den præcise sangskrivning og musikkens umiddelbarhed sker dog uden at give afkald på det evigt lurende kaos, som er et grundelement i bandets lyd, stil og tilgang. Et kaos, som er en grundfølelse i selve bandets væsen; en eksistentiel uro, som slår ud og slår fra sig i forsanger Victor Kaas’s lyrik og levering af samme.

Mistillid mennesker imellem og konspirationsteorier, krig og miljøkatastrofe i horisonten, økonomisk forfald og stigende ulighed. Den vestlige verden anno 2023 ligger til grund for ‘Congratulations’ og EYES’ voldsomt udadreagerende sange. Fortvivlelsen er til at føle på, og den festlige anledning udebliver for alle andre end dem, der har set lyset. Måske er det på tide at smadre lortet og skabe noget nyt? Vi ses 12. maj på Radar!

WAYWARD DAWN

Wayward Dawn har base i Skanderborg og spiller grum og primitiv dødsmetal. Bandet trækker dig ind i en verden af ond nihilisme og angriber dig med beskidt bas, hulemandstrommer og nedstemte guitarer spillet gennem klassiske Marshall-forstærkere. Giftige ord om menneskeligt og samfundsmæssigt forfald fuldender billedet med dyriske brøl, afgrundsdybe growls og bundrådne skrig.

Siden bandets dannelse i oktober 2015, har Wayward Dawn blandt andet spillet på UHØRT
Festival, SPOT Festival og COPENHELL samt opvarmet for bands som Nailed to Obscurity (DE),
Blood Red Throne (NO) og BAEST (DK). Bandet er blevet rost i prominente blade som Metal
Hammer og GAFFA og er kendt for deres hyper-energiske liveshows med konstant brug af
vindmølleteknik og manisk interaktion med publikum.

Med tre anmelderroste albums under bæltet, senest albummet ”All-Consuming Void” fra 2022, og mere end 70 gigs i Danmark, Norge og Tyskland har Wayward Dawn langsomt, men sikkert kravlet deres vej op fra undergrunden for at sprede deres klamme dødsmetal.

Back

Billetinfo:

Unummererede pladser.

Alt billetkøb varetages af vores billetpartner Yourticket. Evt. problemer med billetkøb bedes rettes til dem.

Onlinesalg af billetter slutter når dørene åbner. Såfremt der ikke er udsolgt, kan billetter købes i døren på koncertaftenen.

/////

At Radar we believe that all people are equal and that we should respect eachother’s beliefs, ethnicity, gender identity and sexual orientation.

We expect our guests, volunteers, and musicians to take care of each other and respect boundaries; this way we can all have a great live music experience together as music lovers.

If you experience anything at Radar that goes against these principles or have suggestions for improvements, don’t hesitate to contact one of our hosts at the entrance on event nights or write to one of the following representatives: 

Ole G. Jørgensen - Venue Manager: ole(@)radarlive.dk / 5070 1671
Stine Snede Villumsen - Board Member: stine(@)bhs.dk

We’ll handle it in confidence and with respect.

 

Fotograf: Peter Troest