aarhus_x_riga_hjemmeside

Solstice study with 72 speakers by 6 composers "On opposite coasts of one sea"

Dato: 18. + 19. januar 2018 
Tid: 17.00 - 19.00 (Værkets varighed : 30 min)
Sted: Væksthusene og Botanisk Have, Aarhus
Peter Holms Vej, 8000 Aarhus, Denmark
Pris : 50 Dkr - unge under 18 gratis.
Kun dørsalg.

Værket “Solstice study with 72 speakers by 6 composers - on opposite coasts of one sea” er kulminationen af et to-årigt samarbejde mellem de lettiske og danske kunstnere Sabine Moore, Filip Johan Arnestad, Toms Auniņš, Anna Ķirse, Merlyn Perez-Silva og Olga Szymula. 

Gruppen har på baggrund af koncerter på Radar og under den lettiske lydkunstfestival Skanu Mezs formet tætte kunstneriske bånd, der er afgørende for at skabe et værk for Væksthusene i Botanisk Have i Aarhus. Værket tager udgangspunkt i traditioner, symboler og betydninger der forbindes med midsommer som både kulturel og som en faktisk sanselig hændelse. 

Til dagligt udgør Væksthusenes 72-multikanals lydssystem et sonisk tæppe, der har til formål at skabe en oplevelse af at bevæge sig rundt i forskellige verdensdele, men forvandles med dette værk til en rumlig fortælling. Med dramaturgiske greb og et særligt 3d-lyddesign for 72-højttalere har gruppen skabt en specifik oplevelse, som kun kan opleves i Væksthusene. 

Det sanselige samspil med floraen, luftfugtigheden, arkitekturen og publikums måder at bevæge sig på i de forskellige områder tages alt sammen i betragtning med sigtet om at skabe en helhedsoplevelse.

Se tilblivelsen af værket her: https://www.youtube.com/watch?v=Mw4V9jtWjrA

Programmering: Bjørn Dam

Læs mere her: http://radarlive.dk/projekter/2016/june/aarhus-x-riga/

Radar er stolte over - i samarbejde med CAVI, Væksthusene og Aarhus Universitet - at præsentere to aftner med dette værk.

Tak til Aarhus 2017 - European Capital of Culture, Danish Cultural Institute, CAVI, SKAŅU MEŽS FESTIVAL, Væksthusene og Botanisk Have, Aarhus, Science Museerne og Aarhus Universitet.

Back

Intet forsalg til dette arrangement.