minhle_dpa

Minh Le Shingara & Stine Hjelm Jacobsen

Nyt elektronisk samarbejde ser dagens lys i Festugen

Musikerne Minh Le Shingara og Stine Hjelm Jacobsen går sammen om at præsentere ny musik i Festugen som en del af den årlige DPA-stafet.

Modtageren af årets DPA-stafet, som hvert år gives til en ny musiker med opgaven om at skabe ny musik eller et nyt musikalsk samarbejde og uropføre det i Festugen, er Minh Le Shingara, der i en årrække har været en central del af den danske elektroniske musikscene. I 2010 vandt han karrierekanonen med IGNUG og i dag er han en tredjedel af techo-/bitrock-trioen ThrKngs.

Som sit bidrag til DPA-stafetten er han gået sammen med sangerinden Stine Hjelm Jacobsen, der blandt andet er kendt fra Nu og Electric Lady Lab. Sammen har de skabt en kombination af futurisme, trance og electronica, som kan opleves for første gang i Festugen. Selv beskriver de samarbejdet på denne mystiske vis:

- Minh Le Shingara mødte Stine Hjelm et ukendt sted mellem lys og mørke. Sammen bevægede de sig ud i de mest dystre afkroge af musikken. Her, midt i mørket, så de lyset. Lyset førte dem ind i fremtiden, hvor de fandt trance og munke fra Mount Hiei, der begyndte at danse.

Koncerten arrangeres af Aarhus Festuge og DPA.

Om DPA-stafetten

DPA, foreningen for professionelle sangskrivere, komponister og tekstforfattere, har ladet komponiststafetten gå fra musiker til musiker siden 2011. Gennem årene har blandt andre Penny Police og Sys Bjerre haft den og skabt ny musik til Festugen.

Back