mark_eitzel_1273v2

MARK EITZEL (US) + FERNANDO VICICONTE (US/AR)

BEMÆRK: koncerten afholdes i Helsingør Theater i Den Gamle By.
Dørene åbner kl. 19.00, hvor baren også vil være åben.
Der må ikke medbringes drikkevarer i koncertsalen, så kom i god tid, og nyd et glas før koncerten.
Der er pause mellem de to koncerter, hvor baren også er åben.

 

Både som soloartist og som frontmand for kult-favoritterne American Music Club (AMC), har Mark Eitzel etableret sig blandt de store navne og virkelig stærke kræfter i moderne musik.

Mark Eitzel, en uforglemmelig stemningsfuld sanger, berygtet for sin genialitet som komponist, der kombinerer intensiteten fra Ian Curtis, den pastorale skønhed fra Nick Drake og melodramaet fra Scott Walker og Jacques Brel, har skabt en af de mest imponerende og mørkt poetiske samling sange i den moderne pop kanon. The Guardian har kaldt ham “America’s greatest living lyricist,” og Rolling Stone har honoreret ham “Songwriter of the Year award”.

Sidst Mark Eitzel gæstede Radar, var det en influenza-ramt Eitzel der indtog scenen, og desuden havde trommeslageren armen i gibs. Alligevel kvitterede Gaffa med 4 stjerner, og skrev bl.a.

Sætlisten kom godt rundt i Mark Eitzels bagkatalog, både solo og med American Music Club, og efter en god time og et par ekstranumre sagde han tak for i aften med endnu et gåsehudsfremkaldende solonummer med ham alene med guitaren på scenen: "Firefly", en gribende kærlighedserklæring til hans mor. Vi kunne godt have brugt lidt mere, men stemmen lod til at være brugt op, og Mark Eitzel var også gennemsvedt. Han er en mand, der giver sig fuldt ud, og derfor var koncerten på Radar glimrende, selvom Eitzel ikke var på toppen.”

Mark Eitzel gæster Aarhus med sit 10. soloalbum “Hey Mr Ferryman” i ryggen, som udgives 27. januar 2017. Pga. ombygning på Radar, præsenterer vi koncerten med Mark Eitzel i Helsingør Theater, beliggende i Den Gamle By. Vi glæder os til et genhør med Eitzel i det stemningsfulde Helsingør Theater.

Fernando Viciconte

Aftenen starter med Portland, Oregon-trubaduren Fernando Viciconte, der gennem 20 år har gjort sig bemærket på den amerikanske musikscene. Det var dog først sidste år den første europæiske udgivelse kom i form af 'Leave the Radio on'. Med rødder i den spanske og den klassiske country, spiller Fernando en nordvestlig-inspireret Americana.

BEMÆRK: der er pause mellem de to koncerter, hvor baren har åben. Drikkevarer må ikke medbringes i koncertsalen.

Back