jj_at_guillaume-1

Jan Jelinek (DE) + Leverton Fox (UK) + Badun

Jan Jelinek (de)

Med udgivelsen “Loop Finding Jazz Records” i 2001 markerede Jan Jelinek sig som en af den tids markante elektroniske musikere, og har siden været garant for banebrydende og udfordrende udgivelser og performances. Jelineks tilgang handler om at oversætte “rester” og samples fra populærmusikken omdannet til abstrakt elektronisk musik, der i sin finurlige og delikate fremførelse læner sig op af lounge, drone og ambient.

Gennem brug af analoge collager ud fra små lydfragmenter fundet blandt gamle samplere, båndoptagere, medieafspillere og andre optagelsesredskaber opløser Jelinek grænsen mellem det analoge og det digitale, og sætter spørgsmålstegn ved hvorvidt diskussionen stadig er relevant.

De senere år har Jelinek samarbejdet med kunstnere som Sarah Morris (ICE-Compositions) og den tyske forfatter Thomas Meinecke, spillet improvisationskoncerter med den japanske trio Computer Soup og skabt en række audiovisuelle forestillinger med videokunstneren Karl Kliem for Centre Pompidou i Paris, Kunsthalle Wien og Club Transmediale Berlin.

https://janjelinek.bandcamp.com/album/loop-finding-jazz-records

Leverton Fox (uk)

Britiske Leverton Fox udgav i 2016 sit fjerde album “Velcro Bird” på det evigt aktuelle Not Applicable label. Pladen efterlever Jazzwise’ tilknyttede ord om trioen som “ an extremely tactile avant-electronica that makes full use of mind-bending stereo production … ranging from squat, stunted machine-funk beats to bubbling, aquatic ambient environments”. Væbnet med alskens elektronik, synths og trommesæt kobles akustisk live-manipulation med på forhånd skabte elektronisk lydflader, og gruppen formår at tryllebinde publikum med deres evne til konstant at være i bevægelse samtidig med at fastholde genkendelige rytmiske figurer, melodier og klange.

https://not-applicable.bandcamp.com/album/velcro-bird

Badun

Aarhusianske Badun har siden 2002 været toneangivne indenfor den danske eksperimenterende elektroniske scene. Med utrættelig energi har gruppen fortsat sin på mange måder tidsløse særegen tilgang til jazz, hvilket er indfanget gennem en lang række plader udgivet på adskillige europæiske labels. “QS” er gruppens seneste udgivelse på Not Applicable der bevidner om dets konstante bevægende og afsøgende væsen - en plade der efter utallige gennemlytninger forbryder sig konventioner og drager lytteren ind i et net af abstrakte harmoniske klange og rytmiske ekskursioner som var det en dialog mellem Don Cherry og Aphex Twin i Sun Ra’s “Space is the Place”.

https://not-applicable.bandcamp.com/album/qs

Dj Lind

Lokal Eksperimental

Back