solbrud_henrik_moberg_jessen

Solbrud + Orm + Gespenst

Siden Solbruds start i 2009 har målet været at skabe melodiske og storslåede kompositioner i et råt og stormfuldt udtryk; en lyd, der bliver opnået ved at kombinere nådesløst trommespil med akkord- og harmoni-baserede guitarriffs gennem en række af lydeffekter, der tilsammen skaber et intenst og atmosfærisk lydlandskab - eller kortere sagt: Black metal. Debuten ’Solbrud’ blev udgivet i 2012, og i 2014 fulgte så ’Jærtegn’. Begge albums og kvartettens stemningsfulde, intense live-optrædener har konsolideret Solbrud som et band med en særegen kunstnerisk vision udfoldet i kompromisløs og grænsesøgende black metal.

Solbruds nye album 'Vemod' trækker både på den længselsfulde, melodiøse tilgang, der kendetegner debutalbummet, samt det infernalske drive og kompleksiteten fra opfølgeren. På ’Vemod’ har Solbrud rendyrket deres unikke sangskrivning yderligere og tilføjet nye elementer i både komposition og instrumentering. Melodiøsiteten er fremhævet, og man møder som lytter et band, der gennem sit arbejde med komplekse arrangementer på samme tid udfordrer og respekterer genrens stolte traditioner. 'Vemod' er som Solbruds forrige album 'Jærtegn' indspillet med producer Lasse Ballade (Slægt, Orm, Halshug) i dennes Ballade Studios på Indre Nørrebro, denne gang under en iskold januar måned i 2017. Hertil har legenden Flemming Rasmussen (Metallica, Morbid Angel, Rainbow) stået for masteringen i Sweet Silence North, hvor albummet fik en old school båndmastering, der understreger bandets analoge, organiske lyd.

Orm

Slangens magt giver sig til kende i ORM’s soniske udtryk - en lyd, der besidder lige dele af både det storslåede og det direkte, af det simple og det komplekse. Musikken inkorporerer episk, melodisk black metal og dennes nordiske melankoli med et rocket, swingende udtryk, der via sin nærværende pondus giver metafysikken kropslighed og menneskelig form. Musikkens sanselige nærvær fører lytteren ind i et parallelt univers og en evig tid, hvor himmel og jord er uløseligt forbundet, hvor krop og ånd hører sammen, og hvor mennesket tager sig i agt for slangen, for guderne, for elementerne og husker på, at alle universets enkeltdele hører sammen og har hver deres ufravigelige plads i den evige cyklus, som er fødsel, livet og døden.

Gespenst

Gespenst is the Maggot that slowly consumes your rotting flesh.

Gespenst is the suicidal thought that lures relentlessly in the back of your mind.

Gespenst is the creeping decaying of body, mind and soul.

Gespenst is the absolute absence of strength, will and power.

Gespenst er et nyt, mørkt - som i rigtig mørkt - indslag på den aarhusianske metalscene, bestående af medlemmer fra bands som Woebgone Obscured, Glorior Belli, Dwell, Horned Almighty og Black Dementia.

Debut EP'en 'Forfald' blev fremhævet som en af 2016 bedste black metal udgivelser af blandt andre NoCleanSinging.org.

Bedøm selv:

Back