lydpluslitt_norlund

Lyd + Litteratur Festival

FREDAG:

18.30 Dørene åbner

19.00 Jeppe Zeeberg

20.00 Kloster synger Simon Grotrian

21.00 Nikolaj Nørlund

22.30 Solegern

23.15 BjørnFriisThomsen&NilsGröndahl

OBS: Festivalen har måttet lave en ændring i programmet fredag d. 27. oktober, hvor jazzpianist og komponist Jeppe Zeeberg skulle have optrædt sammen med digter Signe Gjessing.

Signe er desværre blevet forhindret i at deltage, men Jeppe Zeeberg er allerede klar med en ny og spændende idé til, hvordan litteraturen alligevel kan indgå i samspil med hans klaverspil.

Samlet festival program

Onsdag d. 25. oktober:
Schweppenhäuser/Thomsen & Morten Søndergaard

Torsdag d. 26. oktober:
Teitur, Peter Laugesen/Anders Mathiasen/Bjørn Heebøll, Mads Mygind, Mette Østgaard Henriksen & Oxx, Jonas Okholm Jensen & Tobias Corell

Fredag d. 27. oktober:
Nikolaj Nørlund (duo), Jeppe Zeeberg, Kloster synger Simon Grotrian, Solegern, BjørnFriisThomsen&NilsGröndahl


BILLETTER:
Partout, 2 dage (tors-fre): 280 kr. (Studierabat: 240 kr.)
Én-dags, onsdag: 70 kr.
Én-dags, torsdag el. fredag: 170 kr.


OM LYD+LITTERATUR FESTIVAL

Lyd+Litteratur Festival fejrer 15 års fødselsdag med et stærkt program af musikpoetiske optrædener den 25.-27. oktober på Radar i Aarhus.

Nikolaj Nørlund, som i 1996 udgav albummet ”Navnløs” med digte af Michael Strunge og senere har samarbejdet med blandt andre Naja Maria Aidt, Bjørn Rasmussen og Peter Laugesen, vil til festivalen skræddersy en litterært inspireret koncert.

Færøske Teitur har også i sin musik berørt litteraturen på flere måder, og hans bidrag til festivalen vil afspejle dette. På ”Confessions” blev kommentarer på YouTube brugt som råstoffet til tekster, der trækker veksler på bekendelseslitteraturen, og med ”Y Arpeggios” skabte han instrumentale klaverstykker inspireret af bogstavet y og dets form.

En af Danmarks væsentligste digtere Peter Laugesen og Anders Mathiasen markerer vinyludgivelsen af ”Husene er sluppet løs i skriften”, som udkommer på Geiger Records. Mads Mygind fremfører det konkretpoetiske bogobjekt ”nu” som lydperformance, og så fejrer Schweppenhäuser/Thomsen & Morten Søndergaard 10 års jubilæet for ”Hjertets abe sparker sig fri” med ny musik og ord fra en grotteekspedition, der skal høres i mørke.

Traditionen tro har Lyd+Litteratur Festival dannet en række spændende nye konstellationer. Jazzpianist og komponist Jeppe Zeeberg vil sammen med digteren Signe Gjessing fremføre en improvisationsbaseret optræden, avantgardemetalorkesteret Oxx og forfatter Mette Østgaard Henriksen medbringer nye poetiske protestsange, og endelig har forfatter Jonas Okholm Jensen og ambientmusikeren Tobias Corell genskabt Jonas’ debutbog ”Så snart man åbner vinduet ud til den populære sol vælter årets første flue ind i rodet”.

Derudover præsenterer Steppeulven-modtageren Kloster ny musik til digte af Simon Grotrian, Solegern kommer forbi med tekster af Lea Løppenthin, og det nye samarbejde BjørnFriisThomsen&NilsGröndahl tager livtag med drømmes ejendommelige logik.

Lyd+Litteratur Festival 2017 er arrangeret af 365TEKSTER, Geiger Records og det regionale spillested Radar i Aarhus. Festivalen er støttet af Statens Kunstfond og Aarhus Kommunes kulturudviklingspulje.

 

 

Back