pede_b_-_credit_oliver_sichlau

Pede B

Pede B har gennem de sidste mange år imponeret det danske publikum med udsolgte koncerter, anmelderroste albums og ikke mindst en imponerende evne til konstant at forny sig. Den københavnske rapper er den eneste, der har vundet MC Fight Night hele tre gange, og har siden 2015 udgivet det ene anmelderroste album efter det andet – samt et hav af mixtapes. Nu vender Pede B tilbage d. 15. september med sit nye album ’Sparring’ – et album der bekræfter hans lyst og evne til konstant at være i udvikling.

’Sparring’ udspringer af målet om at blive en bedre rapper – en målsætning man som udøvende musiker er nødsaget til at forholde sig til, hvilket Pede B udtrykker således; ”Alt der ikke er i udvikling er i gang med at dø”.

Pede B har til dette album derfor håndplukket nogle af Danmarks bedste rappere, som han under hele processen har sparret med – en sparring der har haft til formål at udvikle og forbedre sin rap både teknisk og lyrisk.

Albummet er produceret af Pede B’s mangeårige samarbejdspartnere Lukas Lunderskov og Adam Sampler.

Selve processen på det kommende album symboliserer det modsatte af MC Fight Night. På det kommende album har ambitionen netop været, at man i stedet for at bekæmpe hinanden skal sparre, udvikle sig og ikke mindst lære af hinanden – altsammen med målsætningen om at blive en bedre rapper.

Der er derfor lagt op til et album der samler dansk hip-hop, nedbryder fordomme og bygger bro mellem den nye og gamle skole af dansk hip-hop.

808loveboys

808loveboys projektet har rødder i Horsens. I maj 2016 lagde de første demo på DR’s Karrierekanonen, og 24 timer senere blev de informeret om, at de var blevet udvalgt til Ugens Kanon med spilletid på P3 og P6.

Med en fælles vision udgav de deres debutalbum ‘Dedikeret Til S’ i december 2016.

”808loveboys er et friskt pust inden for dansk hiphop – og thank god. Debutalbummet, der allerede er ude, spænder bredt; drengene kommer rundt om alt fra tunge beats og tunge og dybe følelser til at slå fast, hvem de er, med mere lette, funky og dansable bangers. Det er ungt, men befriende, og drøncharmerende, og især hittet “Hey, hvad så?” vil klæde weekendens playliste.” Spinnup Scout/Booker, Nanna Mejer Sørensen

Sangskrivningen er oftest bygget op som en kærlighedshistorie. Skiftevis fra sang til sang skrives der om en ny følelse og nye oplevelser med kærlighed som det overordnede tema. Alle teksterne til debutalbummet kan læses HER.

Under navnet 808loveboys finder man:
Sanger/rapper/sangskriver ‘Murph’ (Oliver Colin Murphy)
Producer ‘d.e.f.u.s.’ (Martin Stoltenberg Jensen)
Co-producer/co-sangskriver ‘Bjørn’ (Emil Bjørn Buur Andersen)
Hypemand ‘Ra$$’ (Rasmus M. Jensen)

Back