04plusavis-hudna-1

HUDNA + AySay + DJ SABS

HUDNA

Hudna er Danmarks svar på grænsebrydende kreativitet og musikalsk nytænkning indenfor nordisk Roots&Hybrid, som er en betegnelse der dækker over genrer i grænselandet mellem Folk og World. Bandet er fra Aarhus og medlemmerne i trioen har rødder i Norden, Anatolien og Mellemøsten. Ved at tage udgangspunkt i deres musikalske forskelligheder skaber Hudna ny lyd, som bedst kan beskrives som nyfortolkning af tyrkiske folkemelodier hybridiseret med nordisk folk og americana-psych rock.

Få et indblik i Hudna´s musik og identitet i denne korte video:

Line-up:

Orhan Özgür Turan: ud, baglama, vokal

Søren Bigum: guitar, mandolin, dobro

Yossi Karutchi: rammetrommer

AySay

Et clash mellem tyrkiske og vestlige musiktraditioner og kulturer, smeltet sammen til lyd der henvender sig til begge kulturer.
AySays lyd har udgangspunkt i forsanger, Luna Ersahin, som med sine dansk/tyrkiske rødder bringer den mellemøstlige folkemusik ind i den vestlige musikkultur. I spændingsfeltet her skabes en stemning, der farves af tekster på dansk såvel som tyrkisk. Bandet var med til at åbne Aarhus Kulturhovedstad 2017 ved VIP-åbningen, og de havde derudover en central rolle i den store parade, hvor Luna optrådte sammen med den færøske sangerinde Eivør.

DJ SABS

DJ Sabs - Antropolog som arbejder med kulturformidling gennem musik, en sand ildsjæl hvis valg af musik altid virker overraskende og velvalgt. En smittende og eventyrlystig cocktail, der gør at man som publikum får lyst til at gå mere på opdagelse - ikke blot i musikken, men også i menneskerne og kulturen omkring én selv. 

Back