kalaha-griner

Kalaha + Mantra Soundsystem

Hvilken slags musik får man, hvis man kombinerer to anerkendte danske elektroniske producere med to ekvilibristiske jazzmusikere?

Det var hvad Strøm Festival’s kuratorer spurgte sig selv i 2013.
Svaret blev Rumpistol og Spejderrobot - to fremtrædende profiler med et ry langt ud over deres landets grænser, samt Ibrahim Electric guitaristen Niclas Knudsen og den allestedsnærværende trommeslager Emil de Waal.

Disse fire talenter blev med minimal prøvetid bragt sammen og lanceret under STRØM festival, og Kalaha var dermed født. Et dristig eksperiment for at sige det mildt.

STRØM showets spontane og smittende magi blev foreviget på debut-albumet ”Hahaha”, som Soundvenue dekorerede med 5 stjerner og citatet “Selv uden forhistorien beviser albummet, at ellers forskelligartede genrer kan finde hinanden på smukkeste vis.”

Med inspiration i lige dele vest-afrikansk funk, electro rave og jazz improvisation, er Kalaha's musik et konstant foranderligt mix af skæve indfald, løssluppen energi og præcision – uden at gruppen af den grund mister sansen for musikkens nerve og humor.

Læs mere under videoen

Kalahas fire udgivelser til dato byder alle på fængslende oplevelser, gennemsyret af et karakteristisk lyddesign samt musikernes virtuose instrumentale bidrag.

Det kommer ikke som nogen overraskelse, at deres album ikke kun har opnået anerkendelse blandt vinyl-elskere verden over, men også har indbragt Kalaha adskillige Danish Music Awards nomineringer samt rotation på radioplaylister over hele verden, bl.a. hos den anerkendte engelske DJ og BBC vært Gilles Peterson. Sidstnævnte udtrykte om udgivelsen ”Masala”:
"Very tropical again! You can hear that African lo-fi influence on the whole album"

Men uanset hvor mange plader de udgiver, stråler Kalaha klarest på scenen, og det er i en livesituation, at deres musik når nye højder.  ”Kalaha transporterer fans til en anden verden” skrev den amerikanske blog Earmilk, og med over 80 koncerter bag sig har Kalaha vitterligt vakt eufori blandt et stort publikum, som næppe havde forestillet sig, at man kunne danse til noget der lugter bare en lille smule af jazz!

Mantra Soundsystem

Mantra Soundsystem er et Aarhus-baseret lydsystem der arbejder på at udbrede moderne elektronisk verdensmusik rundt i Danmark. Projektet er hovedbase for DJ og producer Kenneth Rasmussen, der til dagligt slår sine folder i cumbiaprojektet Junglelyd.

Mantra Soundsystem udgav første EP ‘Mundo Flux’ i April 2017, og ved at blande eksotiske rytmer fra cumbia, tropical bass, baile funk, dub og chill skabes et farverigt og fantasifuldt lydunivers, hvor dybe toner fra fjerne templer og golde ørkener møder urbant støj og dunkende beats.

VERTIGO

For tredje gang får Radar æren af at have lystroldmændene Vertigo (tidligere Obscura) på besøg! Og vi er sikre på, der venter publikum en stor visuel oplevelse, når de omformer salen denne aften. 

Vertigo er kendt for at lave smukke videoscenografier ved hjælp af små videoprojektører og specialudviklede lysstave, der gør det muligt at lave bevægelige og bøjelige visuals til både loft, vægge og gulv.

Siden 2010 har Vertigo været særdeles aktiv på den danske og udenlandske musik- og kunstscene, og er især kendt for deres samarbejde med en lang række festivaler som Roskilde Festival (Gloria scenen), Frost Festival (The Wave), Distortion og Norberg i Sverige.

Derudover indgår gruppen som en næsten uadskillelig del af Den Sorte Skoles excentriske og visionære koncerter i blandt andet Aarhus Domkirke og ved dette års Roskilde Festival.

Se et par billeder fra Vertigos installation "The Wave" under dette års Frost Festival. 

Back