ddd-foto-ximg_8275

Dengue Dengue Dengue! + Junglelyd

Dengue Dengue Dengue!

Bag maskerne på tropical bass-duoen Dengue Dengue Dengue! gemmer sig Felipe Salmon og Rafael Pereira, to producerer, dj’s og grafiske designere fra Lima, Peru.

De udforsker rytmerne fra hjemlandet Peru og andre dele af verden og omdanner dem elektronisk ved at mixe nyt og gammelt, analogt og digital, for at skabe en unik lyd sat ind i en helt særlig visuel setting. Deres musikalske opdagelser går fra psykedelisk cumbia over dub, fra salsa til footwork, fra tribal over techno.

Siden duoen startede i 2010, har deres lyd og visuelle shows udviklet sig og høstet masser af international anerkendelse i takt med at deres grafiske og musikalske pallette er vokset, så deres smeltepotte af musikalske genre og visuelle virkemidler hele tiden når nye højder.

På debutalbummet La Alianza Profana fra 2012 viste duoen i overbevisende stil, hvordan man blandede den traditionsrige cumbia med moderne elektroniske toner. På opfølgeren Siete Raices fra 2016 kastede duoen sig over et bredt spekter af traditionsbunden musik, og skabte et helstøbt hybrid-værk, som imponerede anmelderne og sendte bølger gennem klub-kulturen. Og med et tredje album lige på trapperne, kan vi kun i spænding vente på, hvad duoen har mixet sammen til os.

Junglelyd

Junglelyd er på ganske kort tid brudt ind i den danske undergrundsscene med deres eksperimenterende dansemusik.

De blander genrer som Cumbia, Tropical Bass, Surf Rock og Elektro. Musikken tager lytteren med på opdagelse i Sydamerikas jungle, og indeholder elementer af den rituelle stammemusik, og de yderst dansable elektroniske genrer fra regionen.

Kort efter bandets opstart blev de kendt for deres smittende grooves melodier ved at spille festivaler, klubber og private arrangementer rundt i hele Danmark. Blandt de mange shows bandet spillede i 2016, var en fuldt pakket koncert på HeadQuarters under SPOT i Aarhus. Koncerten blev kåret til en af lørdagens bedste shows af musikmagasinet Soundvenue.

Bandet er for nyligt blevet signet på det tyske undergrundslabel "Sounds Of Subterrania" i Hamborg, hvor de udgav deres maxi EP "Paracaídas" i begyndelsen af 2017. Lige nu arbejder Junglelyd på deres første fuldlængde studie album.

Back