L+L-FOTO-HJMMSD_2.jpg

Lyd+Litteratur Festival 2018

Lyd+Litteratur Festival præsenterer samarbejder på tværs af litteratur, musik og lydkunst.

I år er forfatteren Mette Moestrup inviteret ind som gæstekurator på dele af det samlede program, mens Lyd+Litteratur Festival selv har sammensat en række specielle konstellationer, der helt unikt kan opleves disse to dage. Det samlede program adskiller sig derudover fra tidligere år ved udelukkende at bestå af kvindelige artister.

Programmet de to dage er:

FREDAG D. 26. OKTOBER:

19.30 She's A Show (feat. Tan Qi)
20.30 Jessie Kleemann
21.30 Angela Rawlings
22.30 Rike Scheffler
23.30 Aaiún Nin & Ragnhild May

 

LØRDAG D. 27. OKTOBER

19.30 Christina Hagen & Xenia Xamanek
20.30 Ess Beck
21.30 Kristina Holgersen & Ensemble Lydenskab
22.30 Pia Raug synger Inger Christensen
23.30 Ingvild Lothe & ML Buch

Om programmet:

Mette Moestrup har sat den legendariske folkesanger Pia Raug og grønlandske performancekunstner Jessie Kleemann på programmet foruden tyske Rike Scheffler, som sætter strøm til sin digtoplæsning gennem loop-maskiner og effekter. Hun har også inviteret den canadiske såkaldte ”øko-poet” Angela Rawlings, og sammen med festivalledelsen har Mette desuden sat den unge angolanske forfatter Aaiún Nin sammen med lydkunstneren Ragnhild May, som bl.a. står bag en bemærkelsesværdig brug af blokfløjter i flere af sine værker. Endelig optræder Mette Moestrup selv med She's A Show, der i anledning af festivalen får hjælp fra den kinesiske videokunstner Tan Qi.

Lyd+Litteratur Festival har selv lavet to nye konstellationer. Festivalen har sat den norske digter Ingvild Lothe sammen med ML Buch, og så vil forfatter Christina Hagen og den elektroniske komponist Xenia Xamanek have premiere på et nyt samarbejde. Derudover optræder Kristina Holgersen sammen med to kvindelige musikere fra Ensemble Lydenskab, og Ess Beck fremfører lydperformanceværket Lysistrata som er en remediering af Aristophanes’ græske komedie af selvsamme navn.

Lyd+Litteratur Festival 2018 er arrangeret af 365tekster, Geiger Records og det regionale spillested Radar i Aarhus. Festivalen er støttet af Statens Kunstfond og Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje.

Back