ratkje-barrut-sonar-bcn-2018-rbma.jpg

Ratkje (NO) & Barruk (SE): “Avant Joik”

’Avant Joik’ er et bestillingsværk skabt i et gensidigt inspirerende førstegangssamarbejde mellem avantgarde-musikeren Maja Solveig Kjelstrup Ratkje og den samiske joik-sangerinde Katarina Barruk.

Samernes traditionelle folkesang, joik, blandes med vokal-eksperimentering og eksperimenterende elektroniske lydflader, og skaber en kontemplativ atmosfærisk følelse af Norden, alt imens tumult og naturens utæmmede kræfter ulmer i undergrunden.

Ratkje er blandt de mest respekterede avantgarde-musikere i Europa gennem de sidste 15 år. Hendes kontemporære kompositioner trækker på kammermusik, støj, vokal-eksperimentering, opera mm. Hun har modtaget adskillige priser, og i 2001 var Ratkje den første modtager af den prestigefyldte Arne Nordheims komponistpris.

Barruk er en samisk musiker fra Västerbotten i Sverige. En unik og fængslende performer, der med stemmen som sit primære instrument blander joik og sang. Barruk præsenterer sine egne kompositioner på samisk, et truet sprog, som hun nærer stærke følelser til. I 2012 blev hun udnævnt som ’Young Saami Artist of the Year’ under Riddu Riddu Festivalen.

Vi er stolte af at kunne præsentere jer for denne fængslende og følelsesvækkende performance fra to enestående kunstnere.

Den samiske kunstner Matti Aikio vil lave live visuals specielt designet til dette show.

Koncerten præsenteres i samarbejde med festivalen Singing Our Place Festival 2019 og støttes af puls - Nordisk Kulturfond. Gæster med billet til festivalen kan komme gratis ind til koncerten.

Back