Per1.jpg

Per Vers

Per Vers har været her længe. I år er det femogtyve (!) år siden han som syttenårig vandt “Årets Rapper”, Danmarks første landsdækkende rap-battle. Senere blev “Årets Rapper” til “De 8 Bedste” og siden da “MC’s Fight Night” – som han vandt 1, 2, 3 gange og trak sig ubesejret tilbage for at fokusere på sine sange og egne shows. Han har været både DMA-nomineret og Ugens Uundgåelige, men har bibeholdt sit skæve hjerne som sit kunstneriske kompas.

Med kongerigets måske højeste arbejdsmoral har han bare kløet på med sin egen lyd, og forfinet sit udtryk over syv offcielle album og i alt mere end tyve fuldlængde udgivelser. Pers tekster har altid været fulde af ordspil, humor og en uniksprogbegavelse som ikke kun har fornøjet hiphop crowden men også lyriknørder, lærere og litterater, og er blevet præmieret med priser som Spoken Word Prisen, Dan Turèll Medaljen og Danmarks fineste sproglige udmærkelse; Modersmål-Prisen.

På Knust Kunst smelter hans altid vildt rimende og detalje-rige tekster sammen med tyve, tredive og i et tilfælde halvtreds år gamle stemmer, som han i samplet form samtaler med. Han kalder det ‘at snakke med skiver’, og han har aldrig lydt bedre. Per Vers skyder hul i tidens toner og trends og tendenser og går egne veje.

Knust Kunst er et konceptalbum. De tolv numre bygger på tolv gamle danske vinylplader, som Per har fået lov til at lege med og putte i sampleren. Det er sjældne, støvede og skæve ting for det meste – godt gemt og desværre glemt. Kun to af de samplede sange er fra dette årtusind og kun to ud af de resterende ti kan findes på streamingtjenesterne. Men nu kommer de ud i lyset igen – på en ny måde. De gamle analoge fuldfede toner er røget igennem maskineriet hos ES (Esben Thornhal) der blandt meget andet har stået for musikken på L.O.C.’s tre sidste albums, og et hav af instrumentalister og gæstesolister bidrager til det meget detaljerede lydbillede.

Sangene stikker tematisk i alle retninger, uforudsigelige og kreative emner tages op og angribes fra overraskende synsvinkler. Fællesnævneren er at der bag de sprudlende rim gemmer sig en følsomt livs-iagttagende, skarp og sprød poet som kan opleves helt tæt på denne aften. 

Support: C.C. Klassik

C.C. KLASSIK er ikke ligefrem et nyt syn for de danske hip-hop entusiaster. Allerede som spæd teenager fik han sin debut som dansk rapper, og har siden udfoldet sine lyriske og musikalske talenter på en lang række mixtapes, EP'er, battle-rap scener, og for nyligt også på albummet ”Trøjborg Sessions”, som er skabt i samarbejde med produceren, KONSOL.

C.C. KLASSIK er en moderne frontløber for dansk hip-hop og lyrisk kreativitet generelt. I et tæt samarbejde med KONSOL udfordrer de sammen den klassiske lyd af 90'er hip-hop, med produktioner der prydes af alt lige fra underspillede sample-breaks, til store synth arrangementer. Produktionerne krydres med skarpe tekster, som bevæger sig rundt i forskellige lyriske universer, hvor der skildres alt fra alvorsfulde tematikker, til fjollede byture i Århus' natteliv.

Back

Forsalg via www.yourticket.dk. Unummerede ståpladser.

Billetpris er inkl. billetgebyr på 10. kr. Der sælges billetter ved Radars indgang når dørene åbner, såfremt der ikke er udsolgt i forsalg.