Yourticket-FB formatMartinAhm_CodeElektro_kopi.jpg

Code Elektro

Oplev dystopiske Science Fiction-musiklandskaber, neon skylines og evige cyberpunk-nætter med syreregn pakket ind i en kvadrofonisk lydoplevelse og spektakulære visuals.

Synthwave artisten Code Elektro, med det borgerlige navn Martin Ahm, har siden 2012 fokuseret på at skabe mentale billeder i lytterens sind via dramatiske og smukke synth’ baserede atmosfærer. Det musikalske univers er karakteriseret ved brug af analogi synthezisers og sound-design, der opsluger lytteren i sci-fi associations og umiskendeligt leder tankerne mod Vangelis’ soundtrack til Blade Runner og Daft Punks’ soundtrack til TRON: Legacy.

Code Elektro udgav i maj sit fjerde album ”Never Mind the Solar Wind”. Som på de forrige udgivelser rummer albummet et koncept, der denne gang handler om udforskning af rummet. Hvert af de 11 numre indeholder en kort speak, der tilsammen fortæller en historie om en kosmonaut på rejse ud i rummet – og hvordan man finder hjem igen. Albummet Triads fik 5 stjerner i GAFFA med kommentaren ”Dansk synthwave i verdensklasse”.

Code Elektros musik har vist sig at være særlig populær blandt synthwave og sci-fi entusiaster verden over, hvoraf der er blevet trykt flere vinyl-oplag. På Spotify har Code Elektro over 80.000 månedlige lyttere – og dette på trods af, at synthwave anses som en niche-genre.

Live udvider Code Elektro besætningen med Niels Bach Storgaard på guitar og Mikkel Nørgaard på trommer. Målet er at skabe et energisk udtryk, der efterlader publikum med en enestående audiovisuel helhedsoplevelse pakket ind i Science Fiction.

Support: Polychrome

Polychrome’s musikalske stil kan bedst beskrives med genre-beskrivelsen formuleret af Com Truise; ​mid-fi synth-wave, slow-motion funk​ . Synkoperede basgange, som tit står for det melodiske element, tunge beats og selvfølgelig masser af synthesizere. Der bliver til tider eksperimenteret med skæve taktarter som forløses i 4/4. Tempoet ligger på rolige 80-90 bpm med lejlighedsvise brug af dobbelt tempo i visse elementer. Der arbejdes med harmonier og klangflader som leder tankerne hen på den teknologi-prægede upolerede fremtid fra 80’ernes sci-fi film.

Polychrome’s debut EP udkommer i foråret 2020.

Back