Faratuben_Band-foto_(bussen).jpg

Radar X Rising: Faratuben (ML/DK)

En række bands og artister med rødder i Aarhus skulle denne uge have stået på scenen til nordens største festival, Roskilde Festival. Dette er desværre blevet aflyst - men Radar synes ikke I skulle snydes for koncertoplevelsen. Derfor holder vi Radar X Rising med flere af disse bands. Denne aften med det dansk/malisiske orkester Faratuben, der også fik en koncert aflyst hos os tilbage i marts.

Faratuben er et spændende møde imellem nogle af de bedste unge musikere fra Mali og Danmark. Navnet er en blanding af ordene Farafin (sort) og Toubabu (hvid).

Faratubens musik er tydeligvis fra dette årtusinde med synth-flader og clubbeats, men stadig med stærke rødder i den traditionelle malisiske bobomusik, som de tre maliske medlemmer har lært af deres far.

Med deres prisvindende debutalbum, 'Sira Kura' fra 2018, fortæller bandet en historie om social ulighed i Mali, hvor bobo-kulturen stadig kæmper for accept i samfundet. Men; albummet er også et internationalt opråb for forståelse og accept af vores forskellighed, i en stadig mere adskilt verden.

Når Faratuben ikke turnerer uden for Afrika, optræder gruppen stadig til traditionelle ceremonier i Mali, og agerer stadig backingband for artister som Salome Dembele og Ben Zabo m.fl.

Gruppen arbejder lige i øjeblikket på deres anden fuldlængde album sat til release i 2020, og udgivet på det tyske label Sounds of Subterrania.

BEMÆRK: Der sælges kun billetter i forsalg frem til døråbningstidspunktet, intet salg i døren før koncerten. Koncerten er med stærkt begrænset kapacitet og er en siddekoncert med unummererede stolerækker. Der vil være særlige retningslinjer som skal overholdes til koncerten, og man bedes til hver en tid overholde personalets anvisninger under hele besøget på spillestedet. Overholdes anvisninger eller retningslinjer ikke, vil man blive bedt om at forlade stedet. Retningslinjerne vil blive sendt ud sidst i juni og kan efterfølgende findes på Radarlive.dk.

Back