Brimheim
Med mørke, flygtige guitarer, naivt programmerede trommemaskiner og en stærk og inderlig vokal kan Brimheim bedst beskrives som det illegitime kærlighedsbarn af Florence Welsh og PJ Harvey - en goth teenager, der lytter til Radiohead og læser Murakami.
Bag Brimheim finder vi sangerinde og sangskriver Helena Heinesen Rebensdorff, hvis kunstnernavn stammer fra hendes færøske ophav.
Poesien er dog ikke blot at finde i kunstnernavnet - det er også en helt central del af Brimheims musikalske univers, der er centreret om den samme slags eksistentielle sårbarhed, som også kan findes i Mitski og Julia Jacklins arbejde. En sårbarhed, der er helt central for Brimheims debut EP 'Myself Mispelled', som kredser om hendes egen historie og om temaet "Fuck, hvor er jeg bare dårlig til at leve livet" (hendes egne ord).
Siden udgivelsen af Myself Misspelled i Oktober 2020 har Brimheim høstet stor opmærksomhed på den danske musikscene. Hun har været P3's Uundgåelige med singlen 'Exquisite Bliss' , er blevet nomineret til en Steppeulv som 'Årets Håb' ligesom også udenlandske medier som Dummy Magazin har kastet sin kærlighed på projektet.
"Strålende, blodig singersongwriterrock, der tiltvinger sig adgang til lytterens krop og følelsesregister" - Information
"Som en underspillet superhelt udstyret med guitar og en trommemaskine, kommer Brimheim flyvende ind på en ret forrygende tordensky af en debut-EP" - Politiken (4 hjerter)
"Brimheim er nogenlunde så overbevisende, som man overhovedet kan være på en debut-EP" - Soundvenue (5 hjerter)
"Flygtige guitarer og hypnotiserende trommemaskiner buldrer af sted under en inderlig vokal, som viser, hvor prægtig et instrument Brimheim går rundt med" - Gaffa (4 stjerner)
Support: GRO
GRO er alias for musiker og producer Julie Møller Christiansen. Hendes personlige vægtløse pop og imponerende koncerter spænder fra intime øjeblikke med nær vokal og harpe til synth-eksplosioner med tung bas og hårdtslående trommer. GRO er kommet godt fra start med anmelderroste udgivelser og er af GAFFA blevet udnævnt som “et stort talent, som er værd at holde øje med”.
Litterær support: Gry Stokkendahl Dalgas
Gry Stokkendahl Dalgas debuterede i 2020 med digtsamlingen ’Det er herfra jeg vil begynde at tale, disse ord kan finde vej’, som hun vandt Munch-Christensens Kulturlegat for, der bl.a. tidligere er givet til Caspar Eric og Yahya Hassan.
Dalgas’ debut handler om at være transkønnet og kampen, når jeg’et og kroppen ikke ligner hinanden. Det er en rastløs fortælling, hvor jeg’et venter og venter på accept og forandring – kropsligt, mentalt og institutionelt. Det er en digtsamling om, hvad et menneske skal gennemgå for at få lov til at blive sit eget menneske, og den glæde og sorg der er forbundet med at finde vejen til at føle sig hjemme i egen krop. Gry Stokkendahl Dalgas skriver fint og hårdt, og digtene bliver svævende og flyvende som jeg’ets krop, der i digtene finder sin fremtid som datter i stedet for søn.
Litterær support er en oplæsningsrække på Radar, som er iværksat af Lyd+Litteratur Festival. Projektet støttes af Aarhus Kommune og Salling Fonden.