Marc Ducret.jpg

Marc Ducret SHOUT: Kvintet + Aarhus Sinfonietta

Erlings Jazz- & Ølbar og Radar har inviteret den franske komponist og guitarist Marc Ducret til et residency under Aarhus Jazzfestival 2021.

SHOUT
"It could be called « songs, at last ! »

Like so many musicians of my generation, I grew up to the sound of those pop tunes and still listen to them over and over again. So I finally decided to write a bunch of songs; Robert Frost’s poems seemed to carry the mood I needed: neither too abstract not too lyrical, and meanwhile filled with the sense of life’s precious moments, to be enjoyed before they vanish.

Using the song form for the first time, I’m not trying to invent anything new; on the contrary,
I’m trying to mix together all the voices which have been ringing in my ears ever since I was a kid – and just as I felt back then, to enjoy the sound it makes.

Especially for this Danish version we will unfold the project in different formats: solo, trio, quintet and nonet." - Marc Ducret

Det litterære kommer altså til at spille en rolle under residenciet, hvor Ducret har komponeret en samling ny musik til lejligheden baseret på digte af Robert Frost. Musikken bliver uropført af Ducret og en række danske ensembler af forskellig størrelse på forskellige venues i Aarhus. Qua Ducrets plastiske kompositoriske stil fremføres musikken med udgangspunkt i vidt forskellige performance paradigmer og af en eklektisk sammensætning af musikere. I forbindelse med dette residency er der tale om følgende opførelser og konstellationer:

11 juli Solo koncert under Aarhus Jazz Festival på Erlings Jazz- og
Ølbar

12 juli Trio koncert under Aarhus Jazz Festival på Erlings Jazz-
og Ølbar (Marc Ducret, Kasper Tranberg, Peter Bruun)

13 juli Kvintet koncert under Aarhus Jazz Festival på Radar (Marc
Ducret, Kasper Tranberg, Peter Bruun, Anders Banke, Nils Bo
Davidsen)

14 juli Kvintet + Aarhus Sinfonietta under Aarhus Jazz Festival på Radar

Residenciet har til formål at facilitere et stærkt samarbejde mellem en væsentlig international profil og en række af de mest spændende og ambitiøse danske musikere. Yderligere har det til formål at bygge bro mellem den “klassiske” og den “rytmiske” musik, og at udviske det mere og mere arbitrære skæl der eksisterer imellem dem. Ducrets musik er et mesterligt eksempel på hvordan moderne musik både rummer krævende og nytænkende improvisatorisk sammenspil i symbiose med kompleks og konceptstærk partiturmusik, hvilket effektivt ophæver sondringen mellem det “klassiske” og det “rytmiske”.

Ducret har i de sidste 30 år været i stor efterspørgsel både som solo artist, og som side-man hos blandt andre Tim Berne, Jim Black, Bobby Previte og mange andre.

Som komponist befinder Ducret sig på den absolutte forfront af avantgarden, og har, især i løbet af de sidste ti år, lavet banebrydende arbejde i grænselandet mellem improviseret musik og moderne komposition. Bedst eksemplificeret af hans “Tower” quadrilogi fra 2011: et omfattende kompositorisk projekt for fire forskellige ensembler, der forsøgte at oversætte en række af Vladimir Nabokovs litterære greb til kompositoriske og improvisatoriske retningslinier i et holistisk musikalsk formsprog, der på mikroplan åbner op for nye samspilsmæssige parametre og en unik improvisatorisk og kompositorisk kongruens, og på makroplan skaber en ufattelig konceptmæssig sammenhængskraft.

Koncerten er med stærkt begrænset kapacitet og er en siddekoncert med unummererede stolerækker. Der vil være særlige retningslinjer som skal overholdes til koncerten, og man bedes til hver en tid overholde personalets anvisninger under hele besøget på spillestedet. Der vil være krav om at fremvise coronapas eller negativ coronatestresultat ved entréen. Læs retningslinjerne før dit besøg på Radar.

Back